29 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 27 Septembar 2011 01:53

Novi Šeher 0 : Rudar Zenica 2 Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

nsehrud0Nakon proslosedmicne domace pobjede nad Gradinom ( 6 : 0 ), ekipa Rudara i u ovom kolu imala je razloga za slavlje. Ovog puta bili su bolji od domacina N. Sehera sa 0 : 2. Trener Jusuf Fazlic i njegovi pomocnici odlucili su  se u ovoj utakmici suprostaviti u sljedecem sastavu: Ismar Pojskic, Adnan Celebic, Adnan Fazlic, Ermin Oruc, Aldin Kubat, Vedad Sabanovic, Bernad Imamovic, Dzenan Krajisnik ( C ), Dzenis Huseinspahic, Elman Muratovic i Amar Delic.

Po veoma sparnom vremenu, losem terenu i u ne bas dopadljivoj igri, Rudar prvi dolazi do vodstva. Strijelac za goste bio je Vedad Sabanovic. Do kraja prvog poluvremena, Rudar je mogao i do drugog pogotka, ali Amar Delic iz izgledne situacije nije bio precizan. Sa ovim minimalnim vodstvom gostiju, otislo se i na odmor.

U drugom poluvremenu priliku za igru dobili su jos Elvin Huseni, Benjamin Mujkanovic i Adnan Saric. Igra u nastavku utakmice bila je uglavnom izmedju dva sesnaesterca. U 78 minuti rezervista Elvin Huseni postize gol, ali on biva ponisten zbog predhodno dosudjenog ofsajda. I kada se ocekivao kraj susreta, napadac Benjamin Mujkanovic postavlja konacnih 0 : 2 i donosi nova tri boda zenickoj ekipi.

Sa ovom pobjedom Rudar je i dalje u vrhu tabele sa osvojenih 12 bodova. U narednom susretu koji je na rasporedu 02.10. u 15h na Kamberovica polju, Rudar ce ugostiti trenutno prvoplasiranu ekipu Visa iz Kosove, gdje ocekujemo jos jednu dobru partiju izabranika Fazlica i nova tri boda.

Čitano 3177 puta