28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 13 Januar 2012 10:32

Pripreme RK Čelik Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

rukometcelik

Rukometaši ,,Čelika'', koji su šampioni jesenjeg dijela prvenstva u Premijer ligi BiH, 9. januara su započeli sa pripremama za nastvak u proljetnom dijelu prvenstva, sa ambicijama da nastave pobjedonosni hod i u nastvaku prvenstva. Prvu utakmicu, već 3. februara, ,,Čelik'' igra pred svojom publikom protiv RK ,,Leotara'' iz Trebinja, a za tu utakmicu već sada u Zenici vlada veliko interesovanje.

Sada je protekla prva sedmica piprema, a trenizi se odvijaju dva puta dnevno u dvorani Gradske arene Zenica i na terenima Kamberovića polje, pod nadzorom trenera Mikija Filipovića i Sanjina Aldobašića. Radi se veoma ozbiljno, parale-lno i na jačanju fizičke spremnosti tima ali i u radu s loptom. Pripremama prisustvuje svih 18 raspoloživih prvotimaca, medju kojima je i novajlija Andreas Dominiković, koji je postao novi ,,Čelikovac'', u protekloj godini je nastupao za timove iz Austrije i Njemačke.
- Svi igrači rade izvanredno i naporno. Prezadovoljan sam ozbiljim radom svih igrača, ali želim posebno da istaknem mlade igrače: Amera Ekinovića, Hasu Ćosića, Amara Kobilicu, Anesa Bečića, Dženana Hodžića, Jasmina Beganovića i Adnana Begagića koji rade na nivou pravih profesionalaca – izjavio je Miki Filipović. – Sa njima ,,Čelikova'' budućnost je osigurana – kaže Filipović.

Od narednog ponedjeljka pripremama ,,Čelika'' će se priključiti i reprezentativni golman Adnan Šabanović , koji se posljednjih osam dana nalazio na medicinskoj rehabilitaciji u ,,Reumalu'' Fojnica, a nakon operacije tetive. Šabanović se danas vratio iz Fojnice i odmah se stavio se na raspolaganje treneru Filipoviću. Dva dana se sa igračima ,,Čelika'' se družio i trenirao BiH reprezentativac i bivši igrač Bosne BH Gasa Kosta Savić, koji je dobio poziv iz Francuske – za nastup u drugoligašu Pauk iz Ausklanas kod Marseja, tako da on u ponedjeljak avionom leti za Francusku, gdje treba da potpiše jednogodišnji ugovor.

- Žao mi je zbog Savića, s kojim smo dogovorili sve datalje i prijavili ga Rukometnom savezu BiH za RK ,,Čelik''. Odličan je igrač i čovjek i mi se još uvijek nadamo da se on možda i vrati iz Francuske, gdje u ponedjeljak ima konkretne dogovore. Rastali smo se korektno i dogovorili da će on svakako jednog dana biti ,,Čelikovac'' – ističe Pane Škrbić, predsjednik kluba.
- Veoma sam zadovoljan onim što sam vidio i doživio u RK ,,Čeliku'' za ova dva dana: ekipa je sjajna, momci su izvanredni, atmosfera u timu i u Klubu je odlična, organizacija Kluba je na vrhunskom nivou, a uslovi za rad u ,,Čeliku'' su takođe odlični. Zato sam se odlučio – ako ikada budem ponovo igrao u BiH - to će biti jedino ,,Čelik''. Sad sam prednost dao inostranstvu, Francuskoj, tako da su to u ,,Čeliku'' znali i zajedno smo čekali razvoj događaja sa angažmanom u Francuskoj – ističe reprezentativac BiH Kosta Savić.

Čitano 3000 puta