20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 22 Januar 2012 15:00

Novosti iz RK Čelik Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

rukometcelikAMER EKINOVIĆ – NA ČETIRI GODINE - Danas je sjajni i perspektivni dvadesetogodišnji igrač Rukometnog kluba ,,Čelik'' potpisao četvorogodšnji ugovor vjernosti svom matičnom klubu. Pored toga, Ekinoviću je od strane RK ,,Čelika'' odobren nastup za RK ,,,Kakanj'', na dvojnu registraciju u narednoj polusezoni. Inače, Ekinović igra na poziciji pivota, gdje za ,,Čelik'' nastupa i kapiten tima Aldin Begagić. RK ,,,Kakanj'' je vodeća ekipa Prve rukometne F BiH lige grupa Sjever i najozbiljniji je kandidat za ulazak u Premijer ligu BiH ove godine. 

 

- Hvala mom klubu ,,Čelik'' što mi je uduvoljio da nastavim s nastupima u RK ,,Kaknju'', jer ću za ,,Kakanj'' imati prilike da igram u svakoj prvenstvenoj utakmici. Naravno, moja Klub broij 1 i dalje je RK ,,Čelik'' i ja sam potpuno na raspolaganju treneru Filipoviću – izjavio je Amer Ekinović. Predsjednik Kluba Pane Škrbić je za naš portal izrazio zadovoljstvo zbog zaključivanja ugovora sa Amerom Ekinovićem i tom prilikom rekao:
- Ekinović je dobar momak i dobar rukometaš, rođeni Zeničanin, pred kojim je sjajna budućnost. Izuzetno me raduje da smo zaključili četvorogodišnii ugovor sa mladim Ekinovićem i na taj način ,,slažemo kockice'' stvarajući tim ,,Čelika'' na duže staze. Takođe, prema ugovoru on je u narednih pola godine prije svega na raspolaganju našem treneru Filipoviću, a tek onda na dvojnu registraciju i RK ,,Kaknju'', s kojim imamo dobre i prijateljske odnose. U principu mi igramo utakmice petkom, a RK ,,Kakanj'' subotom, tako da neće biti problema ni sa usaglašavanjem termina za utakmice. Uz to Ekinović je prvi pivot u RK ,,Kaknju'' i tamo će igrati 60 minuta, a kod nas ,,ispred sebe'' ima iskusnog pivota Begagića – kaže Škrbić.

U SRIJEDU – REVANŠ SA MAGLAJOM
U srijedu, 25. januara RK ,,Čelik'' igra uzvratnu prijateljsku utakmicu sa RK ,,Magla-jom''. Utakmica počinje u 20 sati i biće ,,zatvorenog tipa'', jer ,,Čelik'' nema uslova da igra na cijelom terenu Gradske Arene, već samo na jednoj njegovoj trećini, gdje nije moguć pristup posjetiocima. Tako će ljubitelji rukometa u Zenici prvi put svoje ljubimce i nova pojačanja (Dominikovića i Ivančeva) vidjeti tek u prvoj utakmici nastavka prvenstva u Premijer ligi BiH, 3. februara u Gradskoj areni Zenica, kada se očekuje nekoliko hiljada posjetilaca.

Čitano 3407 puta