28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 26 Januar 2012 22:46

Čelik pobjedio i u Derventi! Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

rukometcelikKako je Zenicablogu potvrđeno u upravi RK Čelik, večeras je u Derventi odigrana prijateljska utakmica između istoimenog domaćina i zeničkog Čelika. Pred oko pedesetak gledatelja, slavili su rukometaši iz Zenice. Rezultat za naš tim je bio 28-24 (poluvrijeme 13-12). 

I.E za ZB

/foto: ilustracija/

Prenosimo i izvještaj koji smo večeras dobili od Uprave RK Čelik

Nakon dvije prijateljske utakmice sa RK ,,Maglaj'', u Maglaju i Zenici, i dvije pobjede, RK ,,Čelik'' je sinoć odigrao posljednju kontrolnu utakmicu pred nastavak prvenstvene sezone – protiv premijerligaša RK ,,Dervente'' u Derventi.

Ekipa Dervente je jesenji dio prvenstva u Premijer ligi BiH završila na sredini tabele i sinoćje pružila je veći otpor ,,Čelikovcima'' nego što je to ,,Maglaj'' učinio u prethodne dvije utakmice (rezultat: 28:24 za ,,,Čelik'' – poluvrijeme 13:12 za ,,Čelik'').

Ponovo su golmani ,,Čelika'' Šabanović i Starčević dobro banili po jedno poluvijeme i nije slućajno što su ovaj golmanski par proglasili najboljim u Premijer ligi. Novajlije Dominiković i Ivančev se sve bolje i bolje uklapaju u novi tim. Trener Miki Filipović je dao šansu svim igračima da se dokažu. Kao i protiv RK ,,Maglaja'' rotacije su bile česte, tako da se opet u listu strijalca upisalo čak 11 igrača.

Najviše golova za ,,Čelik'' postigli su Dominiković i Šarenac (po 5), Lučić (4) i Ivančev (3 gola). Takođe, raduje što Šarenac kao odličan odbrambeni igrač ,,Čelika'' pruža sve bolje i bolje partije i u napadu, a takođe i Davor Lučić.
- Derventa je bila odličan sparing-partner. Ova utakmica će nam odbro doći za naredne analize i uklanjanje nedostataka. Zadovoljan sam igrom mojih igrača i u narednom periodu ćemo raditi na daljem uigravanju tima i ispravljanju grešaka, tako da spremeni dočekamo prvi prvenstveni susret protiv Leotara iz Trebinja u Zenici – kaže trener ,,Čelika'' Miki Filipović.

ČELIK: Šabanović, Dominiković (5), Ivančev (3), Vidimlić, Ćosić (1) , Dervenčić (1), Ekinović (2), Aldin Begagić (2), Kadić (2), Begović (1), Kobilica, Starčević, Adnan Begagić, Lučić (4), Duvnjak (2), Šarenac (5), Bečić, Beganović. Trener: Miki Filipović.

Isključenja: ,,Derventa'' 4, a ,,Čelik'' 6 minuta. Sedmerci: ,,Derventa'' 3 (jedan je Starčević odbranio), a ,,Čelik'' 5 (jedan promašaj i 1 pogodak Kadića, te 3 gola Šarenca).

Sudije: Ilić i Paleksić i Doboja.

Čitano 3033 puta Zadnji put promjenjen petak, 27 Januar 2012 00:12