29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 30 Avgust 2011 13:54

Sutra akcija za G.Vakuf/Uskoplje Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

svetozar-pudaricPotpredsjednik Fedracije BiH Svetozar Pudarić posjetit će sutra Zenicu, u sklopu akcije „ Hiljadu knjiga za Uskoplje, tisuću knjiga za Gornji Vakuf“.

Potpredsjednik FBiH će posjetiti punkt za prikupljanje knjiga na platou ispred robne kuće „ Bosna“ u 11 sati.

Akcija koja je počela 15. augusta simboličnim darivanjem 200 knjiga iz privatne biblioteke potpredsjednika, traje još dva dana, a do sada je prikupljeno blizu tri hiljade knjiga, saopćeno je iz Kabineta potpredsjednika FBiH Svetozara Pudarića.

 

Gornji Vakuf/Uskoplje jedan je od gradova u kojima je školstvo podijeljeno po nacionalnoj osnovi i koji zbog brojnih političkih previranja ni danas nema gradsku biblioteku.

Omladinski centar koji je preuzeo tu ulogu danas ima skroman fond koji uglavnom ovisi o volji dobrih ljudi te predstavlja mjesto gdje se okuplja omladina koja ne želi biti žrtva bilo kakvih nacionalinih podjela i koja kroz brojne aktivnosti gradi toleranciju i prijateljstvo.

Nove knjige koje će biti prikupljene ovom akcijom značit će im mnogo, pogotovo zbog činjenice da će se prvi put na policama pronaći novi naslovi za lektiru, stručne knjige, beletristika i brojna druga literatura.

Cilj je da se zajedničkim angažmanom svih stanovnika Federacije BiH i pojedinih izdavačkih kuća prikupi što više knjiga za biblioteku Omladinskog centra.

Iz potpredsjednikovog Kabineta, također,   pozivaju sve Zeničane da sutra u 11 sati dođu na platou ispred robne kuće “ Bosna” i daruju knjigu ili dvije.

Čitano 3379 puta