28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 05 Juli 2011 14:56

Razbijao po centru grada Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

lupsta1Zeničanin Vinko Tomić (37)  porazbijao je nekoliko izloga u Titovoj ulici u pješačkoj zoni u centru Zenice. Nakon što je napao ulazni portal poslovnice Sparkasse banke u ovoj ulici, Tomić je uspio ući u prostor banke predviđen za noćno korištenje bankomata, da bi potom izašao na ulicu, na zeprepaštenje stotina prolaznika.

Tomić je u objektu više puta glavom udario u dvostruki stakleni zid, da bi okrvavljen krenuo niz ulicu, razbivši izlog prodavnice obuće “Ides”.

Svega pedesetak metara od banke sustigao je interventni tim zaštitarske agencije “AE sigurnost”, koja tehnički i ljudski osigurava tu poslovnicu.

Zaštitari su ga zadržali do dolaska policije, pruživši mu prvu pomoć. Potom su ga službenici Policijske uprave Zenica odvezli do Hitne pomoći pa u Kantonalnu bolnicu.

Prema nezvaničnim podacima, Tomić je sebi nanio lake ozljede, a za sada nije poznato šta je nagnalo ovog Zeničanina na ovaj čin.

Prema informacijama s uviđaja, Tomić se nije okoristio u ovom razbijačkom pohodu, nije ništa uzeo iz banke ili radnje, a nije poznato i da li je bio u alkoholiziranom stanju.

Čitano 4472 puta