29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 04 April 2012 04:17

Stranka za BIH o budžetu ZDK

Zastupnik Stranke za BiH u Parlamentu FBiH Muhidin Alić i zastupnik ove stranke u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona Asim Čajlaković, ocijenili su danas najneuspješnim dosadašnji rad Vlade Zeničko-dobojskog kantona.

 

„Ova Vlada je nesposobna da odgovori aktuelnim društvenim potrebama. U dosadašnjih godinu i po dana Vlada je samo ili u najvećoj mjeri bila zaokupljena borbom za kadrove, odnosno fotelje. Iznevjerili su građane, predizborna obećanja davali su kako će budžetskim korisnicima isplatiti dugovanja, a sada sve čine da ljude zakinu za ta sredstva koja im pripadaju“, izjavio je Alić na pres-konferenciji.

Čajlaković tvrdi da predložene projekcije budžeta ZDK-a čije je usvajanje Skupština ZDK-a u petak prolongirala, nisu realne i ignorišu mjere kojima se ublažavaju posljedice svjetske ekonomske i finansijske krize.

„Nećemo podržati predloženi budžet jer je zasnovan na potrošačkoj matrici i na neprimjerenom kreditnom zaduživanju za pokriće budžetskog deficita“rekao je Čajlaković. Stranka za BiH u Skupštini ZDK-a ima trojicu zastupnika.