16 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
Greška
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /var/www/vhosts/zeblog/www/arhiva.zenicablog.com/images/zegem
Obavijest
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/zegem
četvrtak, 26 Januar 2012 14:09

Video+galerija: Potpisivanje GGM

Izgradnja prve faze glavne gradske magistrale (GGM) koja u dužini od 3,25 km prolazi kroz središte Zenice počet će u martu, a period implementacije projekta iznosi 24 do 26 mjeseci.

Ugovor o izgradnji GGM Zenica danas su potpisali Husejin Smajlović, načelnik Općine Zenica, Mirsad Heleg, direktor Izvršne direkcije za izgradnju GGM-a, Hamed Ramić, predstavnik konzorcija izvođača na čelu s preduzećem “Euroasfalt” d.o.o. Sarajevo, te predstavnici preduzeća koja će vršiti isporuku materijala, Samir Vladavić uime slovenske kompanije CMC Ekocon”, Amer Topalović iz preduzeća “Toplota” d.o.o. Zenica i Lenart Skok, predstavnik “Poliester grupe” iz Priboja.

 “Ovo je za Zenicu veliki događaj. Ideja o glavnoj gradskoj magistrali stara je 30 godina. Izgradnja magistrale uticat će na budućnost Zenice, na njen razvoj u svim segmentima i doprinijet će poboljšanju življenja”, izjavio je načelnik Smajlović.

Sredstva za gradnju glavne gradske magistrale osigurana su kreditnim zaduženjem kod Saudijskog fonda za razvoj u iznosu od 25 miliona američkih dolara. Prva faza za koju su danas potpisani ugovori koštat će oko 23 miliona KM.

Svečanosti potpisivanja ugovora prisustvovao je veliki broj zvanica, među kojim i Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH.

„Ovo je izvanredna investicija. Ovo je dobar primjer kako će se angažirati velika građevinska operativa, uposliti brojni radnici. Na ovaj način bit će riješen saobraćajni problem, ubrzat će se komunikacije, protok robe i ljudi što je uvjet za napredak. Potrebna je vizija, hrabrost, a načelnik Zenice je jedna karizmatična ličnost koja sve to ima i čestitam mu na svemu. Zahvaljujem se i Vladi i narodu Saudijske Arabije jer se ovdje radi o izuzetno povoljnom aranžmanu s rokom vraćanja od 25 godina i s kamatom od dva posto“, rekao je Izetbegović.

Gradnja glavne gradske magistrale izvodit će se u dvije faze.

POGLEDAJTE VIDEO  sa današnjeg potpisivanja, pogledajte dokumentaciju šta će se sve graditi, te pogledajte na kraju video 3D simulaciju buduće magistrale. 

 

{gallery}zegem{/gallery}