28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 27 Oktobar 2014 15:46

Obustava saobraćaja na GGM-u

Izvršna agencija za realizaciju projekta GGM-a i Općina Zenica ovim putem    obavještavaju učesnike u saobraćaju i javnost da je počev od utorka 28.10.2014. godine planiran nastavak radova na nanošenju završnog asfaltnog sloja na glavnoj trasi GGM-a , na potezu od kružne raskrsnice „Central“ do kružne raskrsnice „Aska Borića“ kod Ekspress restorana.

Zbog specifičnosti radova i vrste završnog sloja od polimernih matrerijala asfaltiranje zahtjeva posebne izmjene režima saobraćaja sa periodima potpunih obustava i to kako slijedi:

-    za utorak 28.10.2014. godine  počev od 7:00 sati planirana je potpuna obustava saobraćaja na desnoj kolovoznoj traci GGM-a gledano iz pravca kružne raskrsnice „Aska Borića“ na potezu od Ulice Aska Borića do kružne raskrsnice „Safvet bega Bašagića“. U toku obustave saobraćaj će se odvijati dvosmjerno, lijevom kolovoznom trakom. Saobraćaj iz pravca Travničke ulice i naselja Tetovo usmjeravat će se na Fakultetsku ulicu.
-    za srijedu 29.10.2014. godine počev od 7:00 sati planirana je potpuna obustava saobraćaja na lijevoj kolovoznoj traci GGM-a na istom potezu. Za vrijeme obustave saobraćaj će se odvijati dvosmjerno desnom kolovoznom trakom i u potpunosti će biti zatvoren spoj Školske ulice i GGM-a.
-    zbog navedenih izmjena za srijedu 29.10.2014. godine Ulica Safvet bega Bašagića i Ulica sestara Ditrih  bit će prilagođene za dvosmjerni saobraćaj.
-    za vrijeme izvođenja radova u potpunosti se zabranjuje svako zaustavljanje i parkiranje u Ulici Fakultetska, Safvet bega Bašagia i Ulici sestara Ditrih.

Izmjena režima saobraćaja stupa na snagu od utorka 28.10.2014. od 7:00 časova i traje do okončanja radova, odnosno do polaganja završnog sloja asfalta na obe kolovozne trake.
 U slučaju pogoršanja vremenskih uslova radovi se neće izvoditi  a dinamika izvođenja radova se pomjera po istom planu za onoliko dana koliko radovi nisu izvođeni. O dodatnim izmjenama režima saobraćaja i eventualnim promjenama javnost će biti blagovremeno obaviještena.