29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
Greška
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /var/www/vhosts/zeblog/www/arhiva.zenicablog.com/images/chocoladia
Obavijest
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/chocoladia
ponedjeljak, 06 Februar 2012 05:50

Video+galerija: ChocoLadia

Proizvodnja slastica «u krvi» je porodice Sagdati više od pola vijeka. Lanac poslastičarskih objekata i proizvodnja kolača za trgovine već su «uigrani», a kupci za brend «Slastičarne Evropa» znaju u cijeloj državi. Sredinom prošle godine Zaim Sagdati po prijedlogu prijatelja koji ima sličan biznis u Belgiji, počinje nabavku i instalisanje opreme za fabriku čokolade. Nekoliko mjeseci njegov tim usavršava proizvodnju čokoladnih pralina i konditorskih proizvoda baziranih na uvoznoj belgijskoj sirovini, da bi početkom ove godine iz pogona u Novom Radakovu izašle prve količine proizvoda.

- Dizajner Saladin Pašalić i ja smo «došli» do naziva Čokoladija – ChocoLadia, a on je uradio dizajn pakovanja, znak i vizuelnu identifikaciju proizvoda. Kako god je Slastičarna Evropa postala brend, tako želimo da i njen produkt, proizvodna linija čokolada ChocoLadia bude isto to – prepoznatljivo ime u cijeloj državi. Nakon Zenice, namjeravamo da svoje proizvode plasiramo i u Sarajevu, a onda Tuzli i drugim bh. gradovima, kazao nam je Sagdati.

 

Prvi kupci neobičnih ukrasnih pakovanja ekskluzivnih proizvoda uglavnom su mladi, te oni koji žele primaoca obradovati, kako proizvodom, tako i pakovanjem.

- Ovo nije «masovna» proizvodnja sa trake, nego se svaka pralina i drugi proizvod pravi ručno, naravno uz kalupe i tehniku, po posebnim receptima i uz zadovoljavanje standarda kakve imaju proizvodne linije u belgiji ili drugim EU državama, kaže Zaim. Osim proizvodnje čokoladnih delikatesa, iz pogona u Radakovu «izlaze» i mnogobrojni drugi slatki proizvodi, koji se nalaze na trpezama mnogobrojnih Bosanaca i Hercegovaca.

 

 

 

{jathumbnail off}

{!jomcomment}

{gallery}chocoladia{/gallery}