28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 11 April 2012 10:56

Totalna obustava za vikend

radovimetalurgObavještenje o totalnoj obustavi saobraćaja gradilišne - raskrsnice Metalurg (Lamela) u dane 14 i 15. april 2012. godine. U sklopu projekta izgradnje GGM-a u Zenici u toku su radovi na budućoj kružnoj raskrsnici Metalurg. Zbog kompleksnosti radova, pojedine Faze se mogu izvoditi samo uz totalnu obustavu saobraćaja iz svih pravaca i to:

 

• Školska ulica od ulaza u hotel Metalurg do kružne raskrsnice,
• Bulevar Kulina Bana od hotela Internacional do kružne raskrsnice,
• Bulevar Ezhera Arnautovića od raskrsnice sa Ulicom Safvet bega Bašagića do kružne raskrsnice,
• Aleja šehida od raskrsnice ispred Šoping centra Džananović do kružne raskrsnice.

Obustava saobraćaja će biti organizovana u dane 14.04. (subota) 2012. godine počev od 6:00 sati do 15.04. (nedjelja) 2012. godine do 22:00 sata.

U cilju smanjenja saobraćajnih gužvi pravcima Bulevar Ezhera Arnautovića i Sarajevska ulica planirano je odvijanje dvosmjernog saobraćaja Ulicom Safvet bega Bašagića (sa zabranom parkiranja na dane 14 i 15. april).

Na ostalim gradskim ulicama režim saobraćaja ostaje nepromjenjen i u skladu je sa važećom saobraćajnom signalizacijom i režimom odvijanja saobraćaja.

Izvođač radova će izvršiti postavljanje gradilišne saobraćajne signalizacije u skladu sa promjenom režima saobraćaja te da će po okončanju radova nakon perioda obustave saobraćaja izvršiti povrat gradilišne saobraćajne signalizacije za ponovnu uspostavu saobraćaja kružne raskrsnice Metalurg u skladu sa važećom regulativom i propisima.

Građanstvo i učesnike u saobraćaju molimo za razumjevanje,strpljenje i saradnju prilikom realizacije ove faze projekta.

Izvršna agencija za realizaciju projekta
i Pres služba općine Zenica