16 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 23 Decembar 2014 19:38

Počela operacija Katar 2015

Potpisivanjem sponzorskog ugovora između poduzeća Klas i Rukometnog saveza BiH u ponedjeljak je u Mostaru službeno počela "operacija Katar 2015".

 

Kako su na svečanosti potpisivanja dvogodišnjeg sponzorskog ugovora, čija vrijednost nije otkrivena, kazali direktor poduzeća Klas d.d. Sarajevo Rusmir Hrvić i glavni tajnik Rukometnog saveza BiH Smajo Karačić, ova suradnja bit će od velikog značaja za kvalitetne pripreme rukometne reprezentacije BiH za nastup na Svjetskom prvenstvu u siječnju u Kataru, ali i za sve daljnje aktivnosti Rukometnog saveza.

 

“Siguran sam da će naš izbornik i igrači opravdati povjerenje i da će na Svjetskom prvenstvu napraviti nešto što će ostati zapisano u analima bh. sporta. Mislim da su naši dometi i dometi ove kompanije ogromni i da ćemo dostojno prezentirati našu zemlju u Kataru”, dodao je Karačić.

 

Reprezentacija BiH na pripremama u Mostaru bit će do 30. prosinca, nakon toga igrači imaju dva slobodna dana, a od 2. do 4. siječnja reprezentacija je u Sarajevu. Zatim slijedi odlazak u Katar, gdje su već dogovorene dvije pripremne utakmice s domaćinom i jedna utakmica s Portugalom.

 

Vratar bh. reprezentacije Benjamin Burić kazao je da je atmosfera u reprezentaciji jako dobra te da svi igrači imaju želju u Kataru ostvariti što je moguće bolji rezultat.

 

“Nastup na Svjetskom prvenstvu za sve nas je novost, ali vjerujem kako ćemo uz dobre pripreme i analizom protivnika stvoriti uvjete za dobar rezultat i biti najveće iznenađenje u Kataru”, dodao je Burić.

 

Izbornik reprezentacije Dragan Marković kazao je kako reprezentacija BiH ne može igrati na kartu iznenađenja, te da su svi protivnici, nakon pobjeda BiH nad Islandom, Njemačkom i drugim velikim reprezentacijama, upoznati s kvalitetom bh. vrste.

 

“Mi nismo za njih više nepoznanica i sigurno nas studiraju, od prvog do zadnjeg. Osjetio sam to u njemačkim medijima koji su me zvali ovih dana intenzivno. Tu se vidi da smo mi ozbiljna reprezentacija i da se od nas očekuje puno”, istaknuo je Marković.

 

Po njegovim riječima, pojedini igrači muče se s ozljedama, no vjeruje kako će svi biti spremni za početak prvenstva.

 

Prvi nastup na Svjetskom prvenstvu Bosna i Hercegovina imat će 16. siječnja protiv reprezentacije Irana, a po Burićevim riječima upravo je reprezentacija Irana najveća nepoznanica.

 

“Nama je ovo prvo veliko prvenstvo, ali sve te druge igrače poznajemo i igrali smo protiv njih u francuskoj, njemačkoj ili Ligi prvaka, jedino je taj Iran nepoznanica. Nepoznanica nam je i sistem natjecanja, jer nikada nismo imali deset utakmica u petnaest dana, ali vjerujemo kako ćemo uz dobre pripreme biti maksimalno spremni”, kazao je Burić.

 

Na pripreme u Mostar stigao je 21 rukometaš, a u Katar će ih putovati 19, dok će za samo Svjetsko prvenstvo moći biti registrirano 16 imena i dvije rezerve, najavio je izbornik Marković.