29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 07 Decembar 2014 22:52

Video-Foto: Labuđe jezero

Zenica je večeras imala privilegiju da, uz Tuzlu krajem prošlog mjeseca, bude jedini bh. grad u kojem je publika mogla vidjeti svjetski poznati baletni ansambl Carski ruski balet sa njihovom izvedbom 140 godina starog djela "Labuđe jezero" Petra Iljiča Čajkovskog, u režiji Gediminasa Tarande, jednog od najuglednijih svjetskih koreografa današnjice i legende Boljšoj teatra.

 

Napori organizatora, zeničke Arene i tuzlanskog Kameleona urodili su plodom, pa je publika u centar BIH stigla iz svih krajeva države da iskoristi priliku da pogleda trupu koja se pratiocima broji pedesetak članova.

 

Dvoiposatni spektakl, uz poseban doživjalj kostima, svijetla i muzike, protekao je u najboljem redu, po prvi put zeničkoj Areni ovakvu vrstu događaja. 

Ogroman prostor posljednje izgrađene velike dvorane u BiH bio je gotovo pun, a publika je višeminutnim aplauzom pozdravila goste iz Rusije.

 

Mlade zeničke balerine PU Osnovne baletne i muzičke škole i studija Ars Centar Zenica, Sajra Spahić i Iskra Nadžak su pred početak izvedbe "Labuđeg jezera" otvorile veče baleta u Zenici sa dvije varijacije, koje su između ostalih izvele i na svjetskom plesnom takmičenju ove godine u Portugalu. 

 

Također, ove dvije djevojčice su na kraju predstave uručiče cvijeće članovima Ruskog carskog baleta. (avaz)


KLIKNI OVDJE DA VIDIŠ FOTO GALERIJU IZ ARENE


pogledajte video:



...