28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 05 Decembar 2014 21:14

Labuđe jezero-nedjelja u Areni

Zenica će u nedjelju, 7. decembra, imati privilegiju da uživa u spektakularnom nastupu svjetski poznatog ruskog baletnog ansambla koji će izvesti Labuđe jezero Petra Iljiča Čajkovskog. Režiju ovog spektakla potpisuje jedan od najuglednijih svjetskih koreografa današnjice i legende Boljšoj teatra - Gediminasa Tarande. Tom prilikom je u Zenici održana i konferencija na kojoj su predstavljeni detalji oko organizacije ovog jedinstvenog spektakla.

 

"Željeli smo da napravimo najveći događaj kojeg će se ljudi sjećati godinama. Prije nekoliko godina bilo je nekih ideja i razgovora, ali sve je ostalo u zraku do ove godine. Carski ruski balet je već na turneji i bili su u Hrvatskoj, sada dolaze kod nas u Zenicu. Odatle odlaze u Tursku. Vjerujemo da će ovo biti nezaboravan događaj na svjetskom nivou. U ovaj nekomercijalni projekat smo ušli sa puno ljubavi i nadamo se da ćemo pružiti posjetiocima jedno predivno iskustvo", kazao je Zlatko Berbić, izvršni producent i partner projekta, te direktor Kameleon radija.

 

2014-12-05 11.20.02

 

Nakon što je objavljena informacija o gostovanju Carskog ruskog baleta, pod svojevrsnom "opsadom" sugrađana i građana ostalih gradova u zeničkoj regiji, koji su iskazali veliko zanimanje za praćenje ovog baletnog spektakla. Arena je zaprimila više od hiljadu i petsto rezervacija ulaznica, od strane različitih udruženja, obrazovnih institucija, klubova, firmi, ali i građana lično. Prodaja ulaznica i preuzimanje ranije rezerviranih ulaznica, odvija se na biletarnici Arene svaki dan od 9 do 17 sati do 7. decembra. Cijene ulaznica maksimalno su prilagođene standardu naših sugrađana i iznose: 8 KM za tribine, 10 KM za teleskopske tribine, 12 KM za parter i 15 KM za VIP sektore na parteru i tribinama. Prvi put mjesta za sjedenje u VIP zonama, na parteru i teleskopskim tribinama bit će numerirana. Također, organizator je osigurao i optimalne uslove za praćenje baleta osobama u invalidskim kolicima, uz pratioce. 


RSa/ZB

 

  2014-12-05 11.20.20