20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 07 Decembar 2014 19:27

Čelik Junior- Krajina

Večeras je u sportskoj dvorani Bilmišće odigrano i posljednje kolo prvog dijela sezone Prve lige FBIH u sklopu kojeg je Čelik Junior ugostio jesenjeg prvaka, ekipu Krajine iz Cazina.

 

Ekipa Krajine je u utakmicu ušla kao favorit, ali je mlada i požrtvovana ekipa Čelik Juniora pružila nevjerovatan otpor, a što je u jednom momentu i zbunilo protivnike, a to su mladi Zeničani iskoristili i napravili seriju od 6:1.

 

Ovo je bila jedna od ponajboljih utakmica koje može da pruži takmičenje u Prvoj ligi FBIH. Požrtvovanost i hrabra igra na obje strane dovele su atmosferu do usijanja. Navijači Čelik Juniora (negdje oko 100 osoba) pružali su bespoštednu podršku, a na čemu se zahvaljuju iz zeničke ekipe Čelik Junior.

 

Rezultat na kraju susreta je glasio 28:34 (14:19) u korist gostiju. 

 

Titulu najboljeg strijelca utakmice dijele Kenan Muslić (Čelik Junior) i Edin Bajramović (Krajina), sa po 10 postignutih golova.

 

Golove za Čelik Junior postigli su: Muslić Kenan (10), Gušić Edin (7), Škember Toni (3), Panjević Adnan (2), Suljić Omer (2), Čeljo Benjamin (2), Hadžić Hamza (2). Vidimlić Kemal - 12 odbrana.

 

Golove za Krajinu postigli su: Bajramović Edin (10), Burazor Bojan (7), Lipović Adem (5), Šahinović Emir (4), Lipović Alen (4), Salkić Ismir (3), Dizdarević Damir (1).