28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 06 Decembar 2014 20:55

Sajra i Iskra uoči Labuđeg jezera

Podržimo aplauzom u nedjelju uvečer u Areni mlade zeničke balerine PU Osnovne baletne i muzičke škole i studia Ars Centar Zenica, Sajru Spahić i Iskru Nadžak. 

 

Naime, kako je najavljeno na press konferneciji ove dvije djevojčice će sutra navečer pred početak predstave „Labuđe jezero“ Ruskog carskog baleta, otvoriti veče baleta u Zenici sa dvije varijacije, koje su između ostalih izvele i na svjetskom plesnom takmičenju ove godine u Portugalu. Tada se po prvi put zastava Bosne i Hercegovine zaviorila na ovom prestižnom susretu plesača iz cijeloga svijeta.

 

Izlaskom naših balerina sutra navečer na binu pokazaćemo našim gostima iz Rusije, ali i gradu Zenici i zeničanima, da naš grad voli, poznaje i promoviše baletnu umjetnost, te svi možemo biti ponosni na to.

 

Također, ove dvije djevojčice će na kraju predstave uručiti cvijeće dvjema primabalerinama iz Ruskog carskog baleta, te na taj način zajedno na sceni stajati sa svjetski poznatim imenima iz svijeta baleta. Nakon predstave bit će upriličeno upoznavanje i forografisanje članova Ars Centra sa gostima iz ansambla Ruskog carskog baleta. Zeničanke, Sajra i Iskra, jedva čekaju izlazak na scenu, a mi ih sutra naveče podržimo velikim aplauzom. Želimo im još mnogo lijepih i uspešnih nastupa u našem gradu, zemlji i u svijetu.