28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 28 Novembar 2014 21:39

Rođendan ZIM-a

Zenička industrija mlijeka proslavlja svoj 55.rođendan. 29. novembra 1959.godine, tačno prije 55 godina, Zenička industrija mlijeka je puštena u rad.  Tokom 2014.godine, Zenička industrija mlijeka je nizom aktivnosti, obilježila vrlo značajan jubilej - 55 godina postojanja i rada u Zenici. 

 

U junu mjesecu je ZIM, zajedno sa svojim kupcima obilježio Svjetski dan mlijeka i skrenuo pažnju svojih kupaca i svih građana na važnost pravilne i zdrave ishrane posebno ističući da je mlijeko osnovna živežna namirnica i ishrani ljudi, naročito djece, mladih i starih. Zadnju srijedu u septembru mjesecu, Zenička industrija mlijeka je provela dan sa učenicima osnovnih škola iz Zenice u Nemili i podijelila čašu mlijeka svim učenicima, skrećući pažnju na Svjetski dan školskog mlijeka i važnosi uvođenja zdravih školskih obroka u đačke klupe.

 

Ova godišnjica nije bila laka za nas, naše proizvođače i sugrađane. Poplave i klizišta, koja su pogodila naš kraj, u maju mjesecu, ostavila su ožiljke na svima nama.  Zahvaljujući solidarnosti radnika mljekare i njene Uprave, angažovali smo se da pomognemo i damo svoj doprinos u saniranju šteta, i dan danas to nam je jedan od prioriteta. Mljekara je oduvijek imala društveno odgovoran odnos prema svojoj zajednici, podržavajući je u naporima ka daljnjem razvoju i u buduće će to ostati njen put.

 

Za svoj 55.rođendan uposlenici i Zenička industrija mlijeka  su odlučili donirati 10.000 KM za pomoć kooperantima sa ugroženih područja i Narodnoj kuhinji u Zenici. Uposlenici ZIM-a su  donirali 5.000 KM od svojih ličnih primanja, a ostalih 5.000 KM je donirala Zenička industrija mlijeka.  

 

Zenička industrija mlijeka zajedno sa svojim uposlenicima se želi zahvaliti svojim proizvođačima mlijeka i vjernim kupcima na dosadašnjoj odanosti i ukazanom povjerenju i nadamo se da ćemo i u budućnosti nastaviti da vas osvježavamo našim proizvodima.

 

 

Kolektiv ZIM-a