28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 19 Novembar 2014 20:04

Amel Tuka u najužem izboru

Karatist Admir Zukan, rukometaš Nikola Prce i atletilčar Amel Tuka ostali su u užoj konkurenciji za najboljeg sportistu BiH u 2014. u izboru Nezavisnih novina, odlučeno je na trećoj sjednici stručnog žirija u srijedu u Banjoj Luci.  Skraćene su i liste u ostalih 10 kategorija pa su u konkurenciji za najbolju sportistkinju ostale Aleksandra Samardžić (džudo), Žana Novaković (alpsko skijanje) i Larisa Cerić (džudo).

 

Odluku o tome ko će biti laureati žiri će donijeti 16. decembra na posljednjoj sjednici u Sarajevu i to nekoliko sati uoči završne manifestacije na kojoj će biti proglašeni oni koju su obilježili sportska dešavanja u godini na izmaku.  Žiri je na zasjedanju redukovao i listu u kategoriji za najbolja ekipa a u užoj konkurenciji su Atletski klub Borac, SFK 2000 Sarajevo i Rukometna reprezentacija BiH. Kada je u pitanju nagrada za najboljeg trenera u konkurenciji su Nebojša Matijević (atletika), Branislav Crnogorac (džudo) i Dragan Marković (rukomet). 

 

- Ova manifestacija ima za cilj da djeluje stimulativno na sportiste i sportiskinje a žiri je i ovaj put ostao vjeran tome da se korektno i sa uvažavanjem odnosi ka svim dostignućima bez obzira  na to o kojim sportovima je riječ. Sigurno je da su u najjužoj konkurenciji ostali oni koji imaju najbolje rezultate u ovoj godini - rekao je Dušan Popović, član žirija.  Svečana manifestacija proglašenja najboljih sportista BiH u 2014. bit će održana 16. decembra u sarajevskom hotelu "Holiday".