28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 15 Novembar 2014 00:23

Tomislav Kašljević

Zagrebačka dvorana „Vatroslav Lisinski“ već osam godina garantirano je dupke puna u jednom danu - onome kada se njome razliježu zvuci i stihovi bosanskohercegovačke tradicionalne pjesme, odnosno kada na njenu scenu izlaze najznačajniji interpretatori sevdaha. Za sjajni projekt „Sevdah u Lisinskom“ zaslužan je jedan od najuspješnijih producenata na ovim prostorima, Tomislav Kašljević.

 

Zeničanin sa zagrebačkom adresom, koji je ljubav prema sevdalinci naslijedio od oca i koji uz mnogo truda iz godine u godinu ovaj događaj podiže na viši nivo. Sjajnim odabirom izvođača, od onih čija su imena odavno zlatnim slovima upisana u muzičku historiju BiH, do onih na kojima svijet ostaje, Kašljević uspijeva na najbolji način predstaviti tradiciju zemlje iz koje potječe i na koju je ponosan.

 

Jedan je od rijetkih producenata koji su svoje djelovanje usmjerili na muzičke događaje koji u sebi zaista imaju kulturnu težinu. Bio je zagovornik niza zapaženih koncerta pod nazivom „Indexi i prijatelji“.   Tomislav Kašljević odrastao je u radničkoj porodici u Zenici, uspješni je biznismen i nekadašnji novinar. 

 

AVAZ