28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 07 Novembar 2014 21:06

Čelik dočekuje Izviđač

Održana je press konferencija rukometnog kluba Čelik. Povod za press je derbi utakmica 9. kola muške rukometne Premijer lige BiH, sezona 2014/2015, u kojem je RK Čelik domaćin ekipi RK Izviđač iz Ljubuškog.  Utakmica RK Čelik – RK Izviđač na rasporedu je u nedjelju 09.11.2014.god.u 17,30 sati u Areni Zenica. Prisutnim novinarima obratili su se: Pane Škrbić, predsjednik RK Čelik, rukometaši Nermin Mujanović i Boško Jolović, te komesar za bezbjednost, Kenan Merdanović.


Na početku pressa predsjednik Pane Škrbić ističe da su poduzeli sve da sruše ovosezonski rekord po posjeti sportskim događajima u Areni, ali i jednom ligaškom rukometnom susretu u BiH. Da bi sve proteklo kako treba, klub je angažovao i komesara za bezbjednost. Tako će Kenan Merdanović biti spona između domaćih navijača, policije i zaštitara, te i gostujućih navijača ako se pojave u Zenici. Za sada nema najava da će doći, ali će ih spremno dočekati, kaže Škrbić. 


Predsjednik kluba Pane Škrbić je obavijestio prisutne novinare da je Boško Jolović, jedini stranac u ekipi Čelika, dobio radnu dozvolu od Zavoda za zapošljavanje FBiH, što je uslov za regulisanje boravka u BiH.

 

„Tako smo riješili jedan važan problem i sada do kraja prvenstva iduće godine nemamo problema sa boravkom našeg odličog igrača Boška Jolovića u Zenici“ – rekao je Škrbić.

Prvi put u ovoj godini u RK Čeliku su napravili TV spot,  koji se već emituje na TV Zenici pred važnu utakmicu sa Izviđačem.

 

„Autor TV spota je Jasmin Šarić, a učesnici igrači Čelika. Spot je pun optimizma i pozitivne energije pod naslovom ,,Do pobjede!'' - kažu u ,,Čeliku''. Na pressu je istaknuto da je Izviđač iz Ljubuškog četiri puta bio prvak države, dva puta  pobjednik Kupa BiH, višestruki učesnik Evropskog kupa šampiona i sada prvi pratilac na tabeli lidera Čelika što je dovoljno za veliki derbi i „pravu poslasticu” za sve ljubitelje rukometa, ne samo u Zenici, već i centralnoj BiH.

 

Najiskusniji i najstariji igrač ,,Čelika'' ljevoruki Nermin Mujanović, koji je bio jedan od najzaslužnijih u prošlosezonskoj pobjedi nad Izviđačem u Zenici ističe: „Na strani Izviđača je mladost, a na našoj strani je iskustvo i borbenost. Raspoloženje u našem taboru – u cijelom timu Čelika je takvo da ćemo izgarati svih 60 minuta i ni po koju cijenu ne želimo ispustiti istorijsku šansu da zadržimo prvo mjesto na tabeli. Ja ću se, kao i uvijek, boriti, ostaviti srce na terenu  i dati sve od sebe do naše pobjede!“ – kaže popularni Mujke, koji, kako kaže, više voli igrati na terenu, nego davati izjave.

 

Boško Jolović, jedini stranac u ekipi Čelika i miljenik zeničke publike kaže: „Proteklih par dana bio sam prvi put nakon tri mjeseca kod kuće u Crvenki (Vojvodina), a Zenicom se pronijela vijest da se neću ni vratiti! Ja, ne da sam se vratio u Zenicu, nego ću tu trajno odstati sve dok trebam mom Čeliku! Čelik je ekipa koja je u mom srcu i to ništa ne može pokvariti! Što se tiče utakmice sa Izviđačem- gostima svaka čast na odličnoj i mladoj ekipi, ali pobjeda je naša! Imamo čeličnu  odbranu na čelu sa mojim kolegom Seketom Memićem i dobar napad i naša pobjeda je sigurna za opstanak na prvom mjestu prvenstvene tabele! – rekao je Boško Jolović popularni Bole za koga kažu da je  „100 odsto Zenički i za Zenicu“.

 

Kenan Medanović, komesar za bezbjednost RK Čelika: „Ja sam već stupio u kontakte sa rukovodstvom ekipe i iz Ljubuškog,  za sada, nema najava gostujućih navijača. Iz Zenice se najavila grupa od stotinjak robijaša s kojima ja imam stalne  kontakte i utvrđujem ,,pravila igre'' kako bi sve bilo kako treba“ – kazao je Merdanović.

 

NA KRAJU PRESS KONFERENCIJE UČESNICI SU UPUTILI JOŠ JEDAN JAVNI POZIV SVIM ZENIČANIMA – DA DOĐU NA UTAKMICU GODINE PROTIV IZVIĐAČA I BODRE NAJUSPJEŠNIJU EKIPU GRADA: U NEDJELJU 9. NOVEMBRA U 17.30 SATI U GRADSKOJ ARENI. I NA RUKOMET, JER RUKOMET JE SADA U MODI! – PORUČUJU IZ ,,ČELIKA''.

 

Pozivamo i mi sve ljubitelje sporta, a naročito rukometa, da dođu u nedjelju u gradsku ARENU i da podrže rukometaše RK "Čelik"  u „utakmici godine“, kako je nazvaše u RK Čelik.

Iz kluba zahvaljuju što plaćanjem ulaznice pomažu RK Čelik.

 

E.Imamović za Zenicablog