28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 18 Oktobar 2014 00:11

SDP: Mujkanović podnio ostavku

Said Mujkanović, predsjednik Općinske organizacije Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Zenica, podnio je ostavku na ovu funkciju iz moralnih razloga, a nakon loših izbornih rezultata ove partije u Zenici.

 

– Ostavku sam dao na sjednici OO SDP-a BiH Zenica. Podnio sam je iz moralnih razloga, iako sam svjestan toga da sam učinio sve da izborni rezultat bude u skladu sa planiranim. Nažalost, svi elementi koji su uticali na izborni rezultat nisu bili zbog rada Općinske organizacije SDP-a, kazao je Mujkanović.

 

On je najavio kako će tražiti odgovornost, prije svega, vrha partije i promptnu ostavku predsjednika Zlatka Lagumdžije, koji nije uspio ući u državni Parlament.

 

– Razlog zahtjeva za ostavku Lagumdžije je odgovornost kao predsjednika partije. Njegov odlazak će biti prvi korak ka ozdravljenju partije. Imamo namjeru da sa izmjenom Statuta što brže sazovemo i vanredni kongres, da postavimo partiju na noge i krenemo dalje, istakao je Mujkanović.

 

Mujkanović je naglasio kako će ostati član SDP-a BiH i biti na raspolaganju novom vršiocu dužnosti predsjednika OO SDP-a BiH Zenica do izborne konferencije koja bi se trebala održati za mjesec-dva.

 

Na katastrofalan rezultat SDP-a već su reagovali i članovi iz Tuzlanskog kantona, najavljujući kandidaturu Denisa Bećirovića za stranačkog šefa.

(Oslobođenje)