29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 17 Oktobar 2014 00:18

Prizmi oduzeta dozvola za rad

Agencija za bankarstvo Federacije BiH oduzela je Mikrokreditnoj fondaciji "Prizma" Sarajevo dozvolu za obavljanje poslova davanja mikrokredita zbog nezakonitosti u radu.

 

"Kontrolom poslovanja i analizama kvartalnih i posebnih izvještaja `Prizme`, utvrđene su brojne nepravilnosti i nezakonitosti u radu, odnosno značajno kršenje propisanih ograničenja i uslova poslovanja iz člana 15. i 16. Odluke o ostalim opštim uslovima poslovanja mikrokreditne organizacije", navodi se u saopštenju.

 

Iz Agencije ističu da su svojim aktima konstatovali i upozoravali "Prizmu" da svojim poslovanjem evidentno ugrožava svoju imovinu i donirana sredstva, te da je potrebno uskladiti poslovanje sa zakonom.

 

"S obzirom da je `Prizma` i pored upozorenja nastavila sa lošim poslovanjem, nije preduzela neophodne korake u saniranju iskazanih loših rezultata i u zaštiti doniranih sredstava, nije u mogućnosti da servisira preuzete kreditne obveze i blokirani su joj svi transakcijski računi, sve to ukazuje da su se stekli uslovi za oduzimanje dozvole", navode iz Agencije.

 

U saopštenju se dodaje da je dozvola oduzeta s ciljem zaštite imovine "Prizme", interesa korisnika finansijskih usluga i očuvanja stabilnosti ukupnog finansijskog sistema FBiH.

Povezani članci (by tag)