19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 12 Oktobar 2014 13:42

Džeko i Sušić:nadamo se pobjedi

 Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra u Zenici protiv selekcije Belgije igra treći susret kvalifikacija za nastup na evropskom prvenstvu 2016. godine u Francuskoj.

 

Selektor Safet Sušić na današnjoj pres-konferenciji u Zenici je kazao da će njegovi igrači pokušati da ostvare prvu pobjedu.

 

- Da li ćemo uspjeti to je druga stvar. Belgija je sigurno bolja ekipa do Velsa, neće biti lako ali ćemo dati sve da pobijedimo - kazao je Sušić. 

 

On je dodao da Belgiji bod daleko više odgovara nego njegovim igračima, te da će oni biti strpljiviji od bh. reprezentativaca. 

 

- Ne smijemo biti naivni. Ne smijemo po svaku cijenu krenuti u napad i ostaviti njima puno prostora. To je izuzetno dobra ekipa i kada napada i kada ide u kontranapad - kazao je Sušić. 

 

Na pitanje o nastupu Emira Spahića, Sušić je kazao da je teško očekivati da sutra nastupi, ali da će mu uputiti poziv za naredne utakmice. 

 

Kapiten ekipe Edin Džeko izjavio je da osvojeni bod protiv Velsa "nije loš", ali da je naša ekipa zaslužila da pobijedi. 

 

- Belgija je sigurno jedna od najbolji evropskih ekipa. Ne trebamo biti naivni. Trebamo pametno odigrati utakmicu i pokušati pobijediti. Belgija je u naletu, pogotovo poslije Svjetskog prvenstva koje su dobro odigrali. Sigurno je da će ovdje pokušati pobijediti, mada mislim da bi bili zaodovoljni i bodom - izjavio je Džeko. 

 

Susret Bosna i Hercegovina - Belgija igra se u ponedjeljak u 20.45 sati na stadionu "Bilino polje".