28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 07 Oktobar 2014 01:26

SBB: Edhem Fejzić

Edhem Fejzić (51) rođeni je Zeničanin i kandidat je za Kantonalnu skupštinu ZDK na predstojećim Izborima ispred SBB- Fahrudin Radončić pod rednim brojem 10. Po zanimanju je rudarski tehničar i svoj radni angažman započeo je davne 1985. godine u RMU u Zenici, gdje je i danas angažovan na poslovima referenta službe zaštite na radu. Preko 25 godina je član Dreger čete za spašavanje, te je učestvovao u mnogim akcijama spašavanja, kako lica tako i imovine,  kao i u posljednjoj tragičnoj nesreći u Jami  Raspotočje. 


Moj odnos prema političkom radu i svom ličnom političkom usavršavanju najbolje se očituje kroz moj kontinuiran rad. Svoj javni  politički put započeo sam 2006. godine kada sam izabran u  Kantonalnu skupštinu ZDK, a na narednim lokalnim izborima 2008. godine izbran sam za viječnika Općinskog Vijeća Zenica, te isti politički uspjeh postigao i na narednim lokalnim izborima 2012. godine. Politički sam vrlo prepoznatljiv u svom, kako radnom kolektivu, tako i u gradu u kojem živim. Obnašao sam i fuknciju predsjenika OO SBB BIH Zenica u vremenskom periodu od 2011. – 2013. godine, a član sam i Općinskog odbora SBB Zenica.

 

Moj politički izbor je moj životni put, kojim ide SBB i tako vodi ka promjenama cijelu državu ka boljem. Cunami je ključna riječ jer predstavlja snagu, volju, upornost što je sinonim za SBB koji želi, može i mora da promijeni stvari na bolje. Članstvo i simpatizeri SBB pokazali su senzibilitet za probleme u ključnom momentu kada je to građanima bilo najpotrebnije, te se angažirali kroz razne akcije za pomoć ljudima područjima ugroženim poplavama. Moj dosadašnji prioritet bila je stalna i kontinuirana borba kroz niz  inicijativa koje su ponajprije usko vezane za probleme iz oblasti ekologije, putne infrastrukture, komunalnih usluga, socijale politike i zapošljavanje, kao najosjetljivije teme iz okvira socijalnih tema.

Svoj fokus djelovanja usmejeravam na rješavanje svakodnevnih egzistencijalnih problema naših sugrađana.

 

Sadašnje stanje u ZDK je na rubu ambisa, imamo najveći izvoz, a najniže plaće, nezaposlenost nam prelazi 25.000 od čeka je najveći broj mladih i demobilisanih boraca.. Želim da iskoristim priliku i da Vas lijepo pozovem da 12.10. izađete na izbore, ispunite svoju građansku dužnost i iskoristite svoje legitimno pravo, te svoje povjerenje date SBB – Fahrudin Radončić,  dajte nam povjerenje i stanite uz nas za svoje i bolje sutra svoje djece.