18 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 25 Septembar 2014 23:02

Futsal: OS BiH bolje od Hrvatske

Malonogometna reprezentacija Oružanih snaga Bosne i Hecegovine (OS BiH) osvojila je 6. međunarodni "CISM futsal cup" u Sarajevu. U finalnom meču ekipa OSBiH danas je u dvorani "Ramiz Salčin" na Mojmilu pobijedila selekciju Vojske Hrvatske s 5:3.

 

U prvoj fazi takmičenja ekipa OS BiH je pobijedila selekcije Vojske Slovenije sa 5:0 i Vojske Hrvatske sa 5:2, osvojivši prvo mjesto u Prvoj grupi, a zatim je u polufinalu bila bolja od selekcije Vojske Srbije s 8:3. Treće mjesto osvojila je selekcija Vojske Crne Gore, koja je bila bolja od selekcije Vojske Srbije s 6:2.

 

Peto mjesto je osvojila selekcija Vojske Makedonije, a šesto Vojske Slovenije, koja je dobila i nagradu za "fair play". Za najboljeg igrača turnira proglašen je igrač crnogorske selekcije Zoran Borović, najbolji strijelac je igrač selekcije OS BiH Radoš Ćolić, dok je najbolji golman Predrag Dekić iz OS BiH. Turnir su organizirali Ministarstvo odbrane BiH i Oružane snage BiH, pod pokroviteljstvom Internacionalnog vojnog vijeća za sport - CISM.


Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba