18 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 14 Septembar 2014 00:11

Foto: dani sporta Zenice 13.09.

U subotu 13.septembra 2014.godine nastavljena je manifestacija „Dani sporta grada Zenice“, koja je bila pomjerena za 7 dana zbog rudarske nesreće u jami Raspotočje  u kojoj je poginulo 5 rudara (04.09.2014.).

 

KLIKNI OVDJE DA VIDIŠ FOTO GALERIJU

 

Na platou ispred RK Bosna, održana je promocija sportskih klubova na kojoj je učestvovali slijedeći klubovi: Karate klub „Čelik“, SRK „Bosna“, Sportska škola Zenica, NK „Fortuna“, Šahovski klub, TK „Mladost“ Zanica, TK „Euronec“, Karate klub „Nico“, Kick box klub „Panter“, Streljački klub Zenica, te predstavnik biciklističkog kluba.

Predstavnici klubova obračali su se građanima sa info punkta i iznijeli osnovne podatke o svojim klubovima, djelovanju klubova i drugo. Prezentaciju klubova posmatrao je veliki broj građana i znatiželjnih prolaznika.

 

Zadnji dan ovogodišnje manifestacije je u ponedjeljak 15.septembra 2014.godine, kada su na rasporedu Ulične trke, također, na platou ispred robne kuće Bosna u slijedećim kategorijama:

- Trka „PROMOTIVNA“, djeca Downov sindrom,

-Trka za INVALIDNA LICA u kolicima,

-Trke za cicibane (djevojčice i dječaci),

-Trka uniformisana lica (muški/ženski),

-Trka za osnovce (muški/ženski),

-Trka za srednjoškolce i ostale građane (M+Ž).

Ovaj program na rasporedu je od 16,30 sati. Iz organizacionog odbora pozivaju navedene kategorije da uzmu učešće u trkama, a za tri prvoplasirana obezbjeđene su prigodne nagrade.

 

Tokom završnog dana manifestacije bit će dodjeljenje i nagrade za takmičenja koja su ranije održana i o kojima smo vas opširno izvještavali (Turnir u malom nogometu, veterani 45 godina i više i turnir za dječake do 12 godina starosti, pojedinačno prvenstvo Zenice u šahu, te turnir u bilijaru).

 

Organizator je za najuspješnije učesnike pripremio prigodne nagrade i priznanja. Pokrovitelj projekta je Općina Zenica, a partner projekta, „Dani sporta grada Zenice 2014“ je RTV Zenica.  

 

 KLIKNI OVDJE DA VIDIŠ FOTO GALERIJU


E.Imamović za Zenicablog