23 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 26 Juli 2014 19:32

Čelik bolji od Olimpica 2:1

Pobjeda Čelika u generalki pred novo prvenstvo. NK Čelik – FK Olimpic 2:1 - Stadion: "Bilino polje" u Zenici; Početak: 17,30 sati; Vrijeme: oblačno + 24*C; Gledalaca: oko 400; Glavni sudija: Ermin Sivac, pomoćnici: Sabrija Topalović i Admir Begić (svi iz Zenice).

 

Nogometaši Čelika danas su na Bilinom polju odigrali generalku pred novo prvenstvo protiv sarajevskog Olimpica. Pobjedio je domaći sastav nakon preokreta u drugom poluvremenu.

Rezultat: Čelik – Olimpic 2:1 (0:1)

Strijelci: 0:1 (Bogičević u 39'), 1:1 (Grahovac u 54'), 2:1 (Gojković u 60').

Sastavi ekipa:

NK Čelik: Bukvić, Mišić, Gojković, Duraković, Bureković, Vukušić, Bašić, Grahovac, Osmanagić, Dedić, Selimović. (Šef stručnog štaba Nizah Hukić)

Još su nastupili: Pezer, Duvnjak, Popović, Ribić, Radulović, Huseinspahić i Kavazović.

 

FK Olimpic: Oštraković, Rizvanović, Subašić, Regoje, Bogičević, Čomor, Karić, Gojak, Smajić, Hugo Souza, Brković. (Još su igrali: Šivšić, Muharemović, Pandža, Nukić i Plakalo).

 

Fudbaleri Olimpica bili su bolji u prvom poluvremenu, što su rezultirali i vođstvom.

Gosti iz Sarajeva su poveli u 39. minuti. Nakon kornera sa desne strane, odbrana Čelika je bila neodlučna, a iskusni Jadranko Bogičević bio je sam na drugoj stativi i neometan glavom zatresao mrežu domaćih.

 

Domaći su bili bolji u drugom poluvremenu, što je rezultiralo i preokretom rezultata.

Čelik je izjednačio u 54. minuti. Osmanagić je poveo akciju preko lijeve strane, dodao do Bašića, a ovaj je povratnom loptom uposlio mladog Grahovca, koji je odličnim udarcem sa 15-ak metara savladao nemoćnog golmana Olimpica.

Do preokreta domaći su došli u 60. minuti. Grahovac je iz kornera našao debitanta u dresu Čelika Vernesa Selimovića, koji u šesnaesterca pronalazi visokog Renata Gojkovića, a ovaj sa nekoliko metara ubacuje u nebranjenu mrežu. Armin Duvnjak u 90. minuti iz odlične prilike ne pogađa prazan gol gostiju. Pogodio je desnu stativu gola Olimpica.

 

U prvom kolu nogometne Premijer lige BiH, koja počinje 02.avgusta, Čelik dočekuje Vitez, a Olimpic je domaćin  Željezničaru.

 

E.Imamović za Zenicablog

 

 

 

 

Pogledajte foto galeriju