28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 24 Juni 2014 22:28

Nove dionice na Koridoru Vc

Pet kompanija, dvije iz Bosne i Hercegovine i tri strane, aplicirale su za izgradnju autoceste na Koridoru Vc, dionica Zenica sjever - Zenica jug, poddionica Zenica jug - Klopče.


Pristigle su ponude ponuđača Strabag AG iz Austrije, AZVIRT LLC iz Azerbejdžana, Construcciones Rubau S.A. iz Španije, JV: ŽGP d.d. Sarajevo i Euroasfalt d.o.o. Sarajevo, te Hering d.d. Široki Brijeg.

Dvije od pet pristiglih ponuda su ponude domaćih kompanija koje su dosadašnjim učešćem na izgradnji autoceste u FBiH stekle uslove da se ravnopravno nose na međunarodnim tenderima.

U narednom periodu bit će izvšena evaluacija pristiglih ponuda nakon čega se očekuje potpisivanje ugovora.

Potpisivanje ugovora za izgradnju i početak izgradnje autoceste Zenica jug - Zenica sjever očekuje se tokom ljeta ove godine.

JP Autoceste FBiH nastavljaju dalju izgradnju autoceste prema sjeveru BiH. Pored završetka i puštanja u promet 102 kilometra autoceste u toku ove godine, započinje se novi investicioni ciklus u izgradnji autoceste.

Radi se o dionicama Zenica jug - Zenica sjever i Počitelj - Međugorje ukupne investicije 250 miliona eura, saopćeno je iz JP Autoceste FBiH.