19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 13 Maj 2014 20:39

Čelik-Konjuh, Arena, srijeda 17h

Srijeda RK Čelik – RK Konjuh (17h). 2.kolo Lige 4 za prvaka BiH. Uokviru 2.kola Lige 4 za rukometnog prvaka BiH, u srijedu se u Areni Zenica igra utakmica između domaćeg RK Čelik i RK Konjuh iz Živinica. Utakmica je na rasporedu u 17 sati. Sudije su Dautović i Beširović, a delegat Sobo. U prvom kolu Lige 4 Čelik je u derbiju pobjedio favorizovanu sarajevsku Bosnu, a Konjuh, takođe, favorizovanog Banjalučkog Borca. Zeničani i Živiničani su bili domaćini u ovim utakmicama.

 

U utakmici 26.kola ligaškog takmičenja, 18.aprila 2014.god. u Zenici, Konjuh je pobjedio, doduše tada oslabljenu, ekipu Čelika sa visokih 41:32. Na toj utakmici se vidjelo da ekipa Konjuha ima snažnu ekipu i šampionske ambicije u ovoj sezoni. Ekipa Čelika sada je puno kompletnija, a samo će nedostajati povrijeđeni Mirza Dervenčić. U subotu, protiv Bosne, nedostajao je Milan Duvnjak zbog privatnih obaveza.

 

U Čeliku ističu: „Ova pobjeda protiv Bosne nas je vratila u život  i dala nam krila! Svi su na su bili otpisali i unaprijed nas stavili na posljednje mjesto Lige 4 za prvaka BiH“.

Kapiten Čelika Aldin Begagić, pred ovu utakmicu izjavljuje:

 

“I pored činjenice da je Konjuh u prvom kolu pobijedio člana SEHA lige – banjalučkog Borca, i u narednoj utakmici, protiv Konjuha, koga smo u Premijer ligi  pobijedili u sred Živinica, a oni nas u Zenici – mi idemo na pobjedu i protiv Konjuha! Konjuh nam u srijedu, 14. maja, dolazi na megdan na naš teren u Gradsku arenu, gdje ćemo ih uz podršku naše publike pregaziti kao i Bosnu!” – izjavio je  kapiten Čelika Aldin Begagić.

Za kraj evo poruke iz RK Čelik:

-HVALA NA PODRŠCI NAŠOJ IZVANREDNOJ PUBLICI I POZIVAMO VAS I OČEKUJEMO DA DOĐETE U JOŠ VEĆEM BROJU U GRADSKU ARENU U SRIJEDU  14. MAJA u 17 SATI PROTIV JAKOG KONJUHA. IDEMO NA POBJEDU! -

 

Iz Živinica najavljuju dolazak svojih navijača na sutrašnju utakmicu u Zenici. Da ponovimo,  utakmica RK Čelik – RK Konjuh igra se u srijedu u 17 sati u Areni Zenica.

Ulaz je 3KM.

 

E.Imamović za Zenicablog