19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 21 April 2014 22:18

Dvojica Zeničana u reprezentaciji

Dizdarević i Konjić u reprezentaciji BiH - Dva člana stonoteniskog kluba Mladost iz Zenice, Mirza Dizdarević i Edin Konjić, pozvani su u reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Oni se sada nalaze na pripremama reprezentacije u Brčkom za Svjetsko prvenstvo u Japanu za seniore i seniorke. Na pripreme, iz Francuske, se očekuje dolazak i našeg najbolje rangiranog stonotenisera, Admira Duranspahića, koji je na zadnjoj rang listi među 200 igrača svijeta, tačnije na 197. mjestu, a na Evropskoj na 95. mjestu. 

 

Da ponovimo, na Državnom prvenstvu u stonom tenisu, koje je održano početkom marta 2014.godine u Sarajevu, članovi STK Mladost Zenica, Mirza Dizdarević i Edin Konjić, postali su prvaci BiH u igri parova, dok su u pojedinačnoj konkurenciji ušli među 8 najboljih, što je bio dovoljan razlog za selektora reprezentacije BiH da ih pozove na pripreme. 

Nedavno smo objavili da je STK Mladost osvojila 4.mjesto u Premijer ligi BiH i tako se plasirala u play off za prvaka BiH.  Zaželimo puno uspjeha svim našim reprezentativcima BiH na Svjetskom prvenstvu u Japanu.

 

E. Imamović za Zenicablog