20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 12 April 2014 20:17

Foto+Izvještaj: Čelik-Radnik 2:0

26. KOLO BH TELEKOM PREMIJER LIGE BiH U NOGOMETU. OSMA POBJEDA ČELIKA U 26 KOLA PRVENSTVA. NK ČELIK – FK RADNIK 2:0 - Stadion: "Bilino polje" u Zenici; Početak:16,30 sati; Vrijeme: suho i sunčano (+15*C) Gledalaca: oko 500; Glavni sudija: Peljto Irfan (Sarajevo), a pomoćnici: Dujak Goran (Odžak) i Širko Momir (Banja Luka), 4. sudija Petrović Dragan (Banja Luka) , delegat Omanović Ramiz (Bihać);

 


KLIKNI OVDJE ZA FOTO GALERIJU SA BILINOG POLJA


U 26. kolu BH Telekom Premijer nogometne lige BiH, u Zenici na stadionu "Bilino polje igrali su domaći NK Čelik i FK Radnik iz Bijeljine. Završeno je pobjedom Čelika.

Rezultat: Čelik – Radnik  2:0 (1:0);

 

Strijelci: 1:0 Barać (34' iz penala), 2:0 Salčinović (84');

Žuti kartoni: Bašić, Duvnjak, Bajraktarević (Čelik), Zdravković, Katanec, Šodić, Mašić (Radnik);

 

Sastavi timova:

Čelik: Hinović, Huseinspahić, Duvnjak (od 62' Salčinović), Bajraktarević (od 85' Grahovac), Mešanović, Jusić, Simić, Barać, Bašić (od 73' Dedić), Lakičević, Čović. (Šef stručnog štaba: Nizah Hukić);  Na klupi Čelika još su bili: Vehabović Aid, Jakupović Sead, Gojković Renato, Bureković Dženan;

 

Radnik: Zdravković, Šodić (od 87' Došlo), Maletić, Katanec, Hasanović, Vučić, Krsmanović, Obradović, Lazić (od 79' Antić), Ostojić, Mašić (od 86' Mojović). (Glavni trener Srđan Bajić);

 

U današnjoj utakmici sa Radnikom, zbog tri žuta kartona u sastavu Čelika nije bilo Darka Mišića, a zbog povrede zadobijene protiv Širokog Brijega u Kupu, ni golmana Adija Adilovića, koji je na poštedi i ne trenira sa ekipom.

Potpuno zaslužena pobjeda nogometaša Čelika. Evo opisa nekih od prilika za postizanje golova i golovi sa današnje utakmice:,

5.minut-Vučić šutira preko gola domaćih.

8.minut-Čović izblokirao odličan šut Hasanovića prema golu Čelika.

13.minut-Obradović šutira neprecizno prema golu Čelika iz povoljne pozicije

25.minut-Slobodan udarac za Čelik sa 20-ak metara. Lakičević šutirao preko gola.

26.minut-Na asistenciju Mešanovića, Simić šutirao iskosa sa desne strane sa 5-6 metara pored lijeve stative.

34.minut-1:0 Barać. Nakon prekršaja golmana Radnika, Zdravkovića, nad Mešanovićem u lijevoj strani 16-erca, sudija svirao penal za Čelik, a Zdravkoviću dodjelio žuti karton. Barać siguran sa bijele tačke, golman u desnu stranu, a lopta u lijevu.

38.minut- Slobodan udarac za Čelik sa 20-ak metara. Barać šutirao preko gola.

42.minut-Golman Čelika, Salih Hinović, krajnjim naporom intervenisao ispred Obradovića i spasio gol.

54.minut-Stopostotna šansa za Čelik. Na centaršut Lakičevića, Mešanović šutira sa peterca, neometan, pored desne stative.

60.minut-Snažan šut Simića sa 30-ak metara pored lijeve stative.

77.minut-Odličan volej udarac Dedića sa 15-ak metara pod prečku, ali još bolja odbrana golmana gostiju.

84.minut-2:0 Salčinović. Povratna lopta Mešanovića do slobodnog Salčinovića, koji pogađa slobodni dio gola gostiju sa 10-ak metara, za konačni rezultat od 2:0 za domaće.

 

Ovo je prva pobjeda jednog od današnjih suparnika u međusobnim susretima, jer u dosadašnje tri prvenstvene utakmice između Čelika i Radnika nije bilo pobjednika. Sve su završene neriješeno, a jesenas u Bijeljini bilo je 0:0. U prošloj sezoni, u obje utakmice, rezultat je bio 2:2.

 

Izjave trenera na kraju utakmice:

Trener gostiju, Srđan Bajić, je čestitao Čeliku na zasluženoj pobjedi. Ističe da su u Zenici igrali bez tri standardna igrača, a da su dobro stajali na terenu i parirali domaćinu. Utakmica fer i korektna.

 

Trener Zeničana, Nizah Hukić, bio je zadovoljan sa pobjedom i tri nova boda za njegovu ekipu.

Istiće nemoć svoje ekipe u prvih pola sata utakmice, u kojem su gosti imali više od igre, ali nisu kaznili Čelik. Kasnije se igra, kako kaže, popravila, postignuti su golovi na vrijeme iz ukazanih šansi. Ova pobjeda puno znaći za samopouzdanje pred revanš polufinala Kupa u srijedu protiv Širokog Brijega.

 

U narednom, 27. kolu prvenstva (12. kolo iz proljetnog rasporeda), Čelik gostuje Zrinjskom u Mostar, a Radnik  je domaćin Olimpicu iz Sarajeva.

 

E. Imamović za Zenicablog