24 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 27 Mart 2014 04:41

Humanitarna akcija Čelik Juniora

U sklopu prvog kola rukometne lige za juniorke - regija Srednja Bosna koje starta 30. marta (nedjelja), škola rukometa "Čelik Junior" kao domaćin pokrenula je humanitarnu akciju za liječenje naše sugrađanke, Lamije Pehlivanović.

 

Ova dvogodišnja djevojčica rođena je sa srčanom manom dijagnosticiranom kao AVSD i Microcephaliom,Veloshisis (anomalie multiplices). Lamija se hrani preko sonde, jer ima rascjep nepca, a operacija istog bi se mogla izvršiti tek nakon operacije srca. Zbog teškog operativnog zahvata Lamija se mora operisati u bolnici u Minhenu (Njemačka). Za operacioni zahvat potrebno je između 100.000 do 120.000 eura, prema proračunu ljekara. Porodica nije u mogućnosti da plati liječenje pa moli sve dobre ljude da im pomognu.

 

Organizator je na dan odigravanja utakmica pripremio i revijalni program u kojem će Vas zabavljati zenička muzička grupa BelCanto, te Vas poziva da se odazovete u što većem broju. Iako je ulaz u dvoranu slobodan u prodaju su puštene ulaznice po simboličnoj cijeni od 1 KM, a koje možete nabaviti u prostorijama Caffe bar "Sedmerac" (Islambegovića put bb - preko puta picerije Amići). Za one koji ne dođu u posjed ulaznice, na ulazu u dvoranu će biti postavljena humanitarna kutija gdje ćete moći dati svoj doprinos humanitarnoj akciji.

 

Sav prihod od prodanih ulaznica ide za liječenje Lamije Pehlivanović.

Kompletan program će se održati u sportskoj dvorani Bilmišće s početkom u 14 sati.