29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 19 Mart 2014 22:40

Još jedna pobjeda bh.djevojaka

 Ženska juniorska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine upisala je drugu pobjedu na UEFA Razvojnom turniru ženskih "U-18" reprezentacija u Sarajevu i Istočnom Sarajevu. Mlade bh. nogometašice su nakon trijumfa nad Hrvatskom, danas u drugom kolu na stadionu "Asim Ferhatović Hase" savladale Grčku sa 2:0. Oba gola postigla je Antonela Radeljić u 14. i 38. minuti.



BiH je nastupila u sljedećem sastavu: Hasanbegović, Ivković, Lužić (od 41. Kapetanović), Felić (od 80. Zukić), Radeljić (od 72. Piskić), Kreča (od 41. Kamerić, od 72. Tanović), Koprena (od 41. Šakotić), Brkić, Mujkić (od 57.  Radulović), Koluh (od 57. Novaković),  Grebenar. Selektor: Momčilo Stanić.

U drugom susretu na stadionu SRC Slavija" u Istočnom Sarajevu selekcija Crne Gore je pobijedila Hrvatsku sa 6:3 nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. Rezultat u regulanom toku igre bio je 2:2. 

Prema pravilima koji se primjenjuju na razvojnim turnirima Crna Gora je osvojila dva boda, a Hrvatska jedan bod. 

Na tabeli nakon dva odigrana kola vodi reprezentacija BiH sa šest bodova, ispred Grčke koja je osvojila tri boda. Slijede Crna Gora sa dva i Hrvatska s jednim bodom. 

U posljednjem kolu u petak u 11 sati sastaju se: Crna Gora - Bosna i Hercegovina (SRC "Slavija") i Grčka - Hrvatska ("Asim Ferhatović Hase").