28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 20 Februar 2014 04:38

SIPA (zvanično) na Facebooku

Na internetskoj društvenoj mreži Facebook uspostavljen je zvanični profil Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), zbog sve veće popularnosti Facebooka među svim uzrastima i mogućnosti dodatnog promoviranja rada SIPA-e i ostvarivanja interakcije sa građanima,  po uzoru na svjetske policijske prakse. 

 

Pod korisničkim imenom „Sipa Policija“ građani će moći pronaći informacije o posljednjim realiziranim akcijama SIPA-e, kao i druge zanimljivosti u vezi sa aktivnostima Agencije. 

Ova stranica služit će i za promociju SIPA-ine zvanične web stranice www.sipa.gov.ba  jer će se na nju postavljati linkovi koji će prethodno biti objavljivani na službenoj web stranici. 

 

Na Facebook profilu SIPA-e također će se dodatno promovirati telefonska linija “Krimolovci”, kako bi se građani podstakli da prijavljuju informacije i saznanja kojim raspolažu o planiranju izvršenja ili o izvršenom krivičnom djelu. Svi korisnici Facebooka moći će “pratiti” profil SIPA-e i na taj način dobivat će obavijesti o posljednim objavama na ovoj stranici. 

Korisnicima je, također, ostavljena mogućnost „dijeljenja“ i „lajkovanja“ objava, kako bi na taj način mogli iskazati podršku SIPA-i u borbi protiv svih vidova kriminala, saopćeno je iz SIPA-e.  

 

https://www.facebook.com/sipa.policija?fref=ts