29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 04 Februar 2014 16:02

Nasilnik napao ministra policije

Ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Rifat Delić prijavio je zbog verbalnog napada osobu koja je odranije poznata organima gonjenja i koja mu je prijetila smrću.  Ministar Delić je jučer oko 18 sati verbalno napadnut u Tržnom centru "Robot" u Zavidovićima, nakon što mu je poznata osoba prišla stolu i zaprijetila.

 

 

-U tržnom centru Robot prišla mi je poznata osoba i uz psovke prijetila smrću. Govorila mi je da će me ubiti metkom u glavu, kleo se sinom da će me sasjeći mačetom, galamila je kako sam mu ja napakovao šest godina robije, govorio da zovem sad svoje kornjače i policiju... Nakon što sam rekao sam da ću slučaj prijaviti policiji, i kao svjedoke naveo očevice, ljude koji su sjedili sa mnom za stolom, on je na odlasku nokautirao drugog čovjeka udarcem šakom - rekao je ministar Rifat Delić.  Kako je kazao, radi se o osobi koja već više godina maltretira i druge građane Zavidovića, ali ljudi se plaše prijaviti takve slučajeve. 

 

-On je došao nekoliko minuta nakon što sam ušao u objekt i očigledno je da je neko dojavio da sam ušao u objekt. Ušao je možda dvije-tri minute nakon mene i krenuo ravno za moj sto - kaže Delić.  Napadač Sedad Polić (37) se nakon incidenta i prijetnji udaljio iz objekta i zasad je nedostupan policiji, ali je naložena policijska potraga za ovom osobom. Iz policije MUP-a ZDK rečeno je da je nakon prijave izvršen uviđaj i da su istražne radnje u toku.