28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 03 Januar 2014 03:25

Davor Kadić

Davor Kadić, jedan od najboljih rukometaša i desno krilo RK ,,Čelik'', koji već tri godine uspješno nastupa u prvoj postavi za ovaj klub, na godišnjem, tradicionalnom – dvadesetom  po redu izboru najuspješnijih  sportista Tuzlanskog kantona, a u organizaciji Sportskog saveza tog kantona,  izabran je za najboljeg rukometaša kantona u 2013. godini. 

 

- To je veliko priznanje i našem Davoru i Rukometnom klubu ,,Čelik'', kada je od svih rukometaša iz tri dobra premijerligaška kluba iz tog kantona (,,Konjuh'' - Živinice, ,,Gradačac'' i ,,Gračanica'')  laskavo priznanje ,,najbolji rukometaš Tuzlanskog kantona'' pripalo baš našem Kadiću. Od srca mu čestitam i nadam se da će i u ZDK ta nagrada biti dodjeljena  baš Kadiji – izjavio je Pane Škrbić, predsjednik RK ,,Čelik''.

–  Kadić je u ovoj godini nastupao i za ,,A'' reprezentaciju Bosne i Hercegovine, a ovih dana bi se ponovo našao u sastavu selektora  Dragana Markovića da u posljednjem kolu prvenstva u Premijer ligi BiH  u Maglaju nije ,,zaradio'' povredu noge, zbog čega su mu ljekari stavili nogu u gips. Naravno, on se sada dobro oporavlja. Čestitam mu zasluženu nagradu  i želim da i u narednoj godini ,,pobere'' sve moguće nagrade, naravno igrajući za svoj ,,Čelik''  – ističe predsjednik Škrbić.