16 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 01 Decembar 2013 23:55

Edin Konjić najbolji u BiH

Proteklog vikenda u Sarajevu je održan seniorski Top - 8, "A" i "B" grupe, gdje je nastupilo 16 najboljih igrača – stonotenisera u BiH. S ponosom objavljujemo da je pobjednik "A" grupe u najboljih 8 igrača u državi, Zeničanin Edin Konjić sa ostvarenim maksimalnim učinkom od 7 pobjeda, i ovim rezultatom se približio pozivu u reprezentaciju i odlasku na Svjetsko prvenstvo koje će se održati u Japanu sljedeće godine, javili su nam iz Stk Mladost Zenica.


Također i drugi član zeničke Stk Mladosti, koji je učestovao na navedenom turniru ali u "B" grupi, Mirza Dizdarević je ostvario maksimalan učinak od 7 pobjeda i tako obezbjedio povratak među 8 najboljih u BiH. 


Učesnici u grupi "A" seniori su bili: Miličević Srđan, Šehić Adnan, Konjić Edin, Jašarević Feđa, Aličić Armin, Divović Almir, Nezić Amar i Rizvanović Tarik.

Učesnici u grupi "B" seniori su bili: Kantardžić Edin, Aličić Almir, Bobaš Ivan, Ibrahimović Damir, Marković Damjan, Čustović Dino, Dizdarević Mirza i Šeta Ikbal.

 

Seniorski Top - 8, "A" i "B" grupe, održavao se u Sarajevu u sportskoj dvorani "Ramiz Salčin" u organizaciji STK "STENS"- Sarajevo

Pravo nastupa na TOP-8 Grupa «A» imali su  4 najbolja seniora sa rang liste i 4 seniora koji su se plasirali sa održanih kvalifikacija za TOP-8 Grupa „A“ i „B“.

Pravo nastupa na TOP-8 Grupa „B“ imali su seniori koji su stekli pravo sa održanih kvalifikacija za TOP-8 Grupa „A“ i Grupa „B“.

TOP-8 Grupa «A» je turnir 8 najboljih  SENIORA u BiH i oni na turniru igrali svako sa svakim.

Igrač koji je osvojio najviše bodova  pobjednik je TOP-8 Grupa «A», a to je Edin Konjić iz Zenice.

Seniori na TOP -8 Grupa „B“ igrali su svako sa svakim za plasman od 9-16 mjesta. 

Svi mečevi su igrani u 3 dobivena seta.

Delegat i Vrhovni sudija na turniru je bio g-din Sead Pašić iz Sarajeva.


Na kraju turnira dodijeljen je pehar za pobjednika, te diplome i medalje za prva tri mjesta, zlatna, srebrna i bronzana.


Upućujemo iskrene čestitke Edinu Konjiću za osvojeno prvo mjesto u "A" grupi, kao i Mirzi Dizdarevići za osvojeno prvo mjesto u "B" grupi i povratak među 8 najboljih stonotenisera u BiH.

 

E. Imamović za Zenicablog