28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 27 Novembar 2013 05:30

Dvoje pripravnika u BNP

Bosansko narodno pozorište Zenica nastavlja višestruko korisnu saradnju sa Službom za zapošljavanje Zeničko-dobojskog kantona. Nakon prijave na Program zapošljavanja mladih, zeničkom pozorištu odobrena su sredstva za dva mlada akademska glumca sa područja kantona.

 

Potpisan je Ugovor između Biroa rada u Zenici, BNP-a Zenica i Zlatana Školjića, mladog magistra glume iz Zenice. U narednom periodu biće potpisan i ugovor sa Biroom rada u Brezi, kojim će i Selma Ćosić, mlada glumica iz ovog grada u Ze-do kantonu, steći status pripravnice u BNP-u Zenica. Ovim će u tekućoj i narednoj umjetničkoj sezoni glumački ansambl biti značajno ojačan novim i mladim umjetničkim snagama.

 

Zeničko pozorište već dugi niz godina sarađuje sa Biroom tako što obezbjeđuje radna mjesta za mlade profesionalce u oblasti dramskih umjetnosti i umjetničke produkcije. U proteklih nekoliko godina BNP Zenica je angažirao čak 13 pripravnika, od čega je njih šest nakon isteka ovog statusa potpisalo ugovor o radu sa ovom teatarskom kućom.