18 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 20 Novembar 2013 05:04

Telemach/SBB Group saopćenje

Telemach/SBB grupa objavljuje uspješno emitovanje 475 miliona eura u senior obveznicama sa pokrićem  - Telemach/SBB grupa (United Group) objavila je da je uspješno plasirala senior obveznice u iznosu od 475 miliona eura. 


Dragan Šolak, predsjednik upravnog odbora grupe, kaže: “Uspijeh emitovanih obveznica sa visokim prinosom je jasan pokazatelj povjerenja koje investitori imaju, kako u regionu  u kome poslujemo, tako i u budućnost kompanija u okviru grupe i naše partnerstvo sa vodećim globalnim investicionim fondom, KKR.” Telemach/SBB grupa je vodeći “pay-TV” i širokopojasni operator u jugoistočnoj Evropi, sa populacijom od preko 20 miliona stanovnika na teritoriji bivše Jugoslavije. Grupa posluje u Bosni & Hercegovini , Srbiji, Sloveniji, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Makedoniji. Trenutno broji oko 1,7 miliona korisnika kablovske i satelitske televizije, interneta, fiksne i mobilne telefonije.   U oktobru 2013. Telemach/SBB grupa objavila je da je investicioni fond KKR (Kohlberg Kravis Roberts & Co. L.P.) akvizicijom postao vlasnik grupe.

- - -

Kompanija Telemach je najveći operator digitalne i analogne kablovske televizije, kao i jedan od vodećih pružatelja usluge širokopojasnog interneta u BiH, a od kraja 2011. i operator fiksne telefonije. Telemach BiH je nastao integriranjem kablovskih distributera širom BiH tokom 2010., 2011. i 2012. godine (BH Cabelnet, GlobalNet i Elob iz Sarajeva, Monet iz Mostara, Telekabel iz Zenice, ArtNet iz Kiseljaka, Vi- Net iz Visokog), a danas zapošljava oko 210 ljudi. U saradnji s kompanijama SBB Srbija, Telemach Slovenija, globalnom OTT platformom Net TV i  još oko 15 manjih kompanija, s kojima ima iste većinske vlasnike i predsjednika uprave, čini jedinstven telekomunikacijski sistem na teritoriji nekadašnje države,  pod imenom United Group.