29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 05 Novembar 2013 22:10

OKK Čelik:Pridružio se Ekmeščić

U prostorijama OKK Čelik ozvaničen je dolazak mladog košarkaša, Kerima Ekmeščića, u ovaj klub. Dolazak je ozvaničen potpisom u prisustvu šefa stručnog štaba Nedžada Hodžića i Kerimovog oca Harisa Ekmeščića. 

 

U razgovoru sa šefom stručnog staba, pred njim tek slijedi mnogo rada, upornosti i volje. Pristupio je Klubu, koji svojim planom i programom nastoji da mladim i perspektivnim igračima pruži šansu, te sa zadovoljstvom napominju da su juniori Čelika treći u državi. Rad Kluba podrazumjeva regrutovanje igrača iz omladinskih selekcija u redove seniorskog tima, pa Kerimu želimo da uz talenat, sa kojim raspolaže,  iskoristi šansu koja je pred njim.

 

Nešto više o Kerimu:

Kerim Ekmeščić je rođen 16.07.1996. u Zenici. Počeo se baviti košarkom 2006 godine. Prve korake je napravio u Čeliku kao predpionir. Prvi treninzi su mu bili u Medicinskoj školi. U Čeliku je trenirao oko 3 mjeseca pa se prebacio u KK Kengur, gdje je trenirao do svoje šesnaeste godine. Priznaje da mu je srce bilo uz Čelik, jer, kako kaže, "Čelik je naš ponos". Danas mu se ostvario san, tj.potpisivanje pristupnice za juniorski tim OKK Čelik. 

 

Nakon potpisivanja pristupnice oduševljeno je izjavio: "Dat ću sve od sebe da opravdam ukazano povjerenje i trudit ću se maksimalno u svom daljem radu. Veliko hvala treneru Nedžadu Hodžiću i upravi OKK Čelik. Volim košarku, volim Čelik. Veliki pozdrav".

 

E. Imamović za Zenicablog