29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 31 Oktobar 2013 21:52

Besplatno u Arenu Čelik-Sloboda

Danas je u prostorijama košarkaškog ženskog kluba "Čelik" (KŽK "Čelik"), održana konferencija za medije. Povod za press je utakmica prvog kola u BH ligi za sezonu 2013/2014, u kojoj se sastaju KŽK Čelik i ŽKK Sloboda iz Novog Grada (Bosanski Novi). Utakmica je na rasporedu u subotu 02. novembra 2013.god. u 18 sati u gradskoj Areni u Zenici.

 

Prisutnim su se obratili: Nedžad Glibo, novinar i novi portparol u klubu KŽK Čelik, Almir Hamzić, trener, te košarkašice Čelika Aida Kalušić (kapiten ekipe) i mlada Čelikova nada, Anida Ćorović.

 

Portparol Glibo je najavio narednu utakmicu u prvom kolu BH lige između KŽK Čelik i ŽKK Sloboda, te predstavio učesnike ove press konferencije. Na početku, trener Hamzić se osvrnuo na posljednju utakmicu u Regionalnoj ligi, u kojoj je njegova ekipa zabilježila vrijednu pobjedu u derbiju protiv sarajevske ekipe Play off. Istakao je, ponovo, da je Play off dobra ekipa i da je dobro vođena od strane trenera Gorana Loje. Konstatovao je da su odigrali odlično, naročito drugo poluvrijeme i visoko porazili Play off u bh derbiju 3.kola MŽRKL. Čestitao je djevojkama na ovom odličnom rezultatu.


U vezi subotnje utakmice protiv Slobode trener Hamzić kaže da je ekipa Slobode odustala od takmičenja u MŽRKL i da mu nije poznat sastav ekipe iz Novog Grada. U ovoj utakmici, kako reče Hamzić, šansu će dobiti mlađe igračice. Poziva navijače da podrže ekipu Čelika u subotnjoj utakmici. Kapiten ekipe, Aida Kalušić, odigrala je kapitenski protiv Play offa u nedjelju i sa 27 poena i 10 skokova imala najbolji učinak u ekipi. I ona se osvrnula na prošlu utakmicu protiv Sarajki, te istakla da je utakmica bila teška, ali da su zalaganjem svih igračica ostvarile zasluženu pobjedu. Imale su dobar pristup utakmici, ali osjeća da ima još prostora da ekipa Čelika napreduje i da mogu još bolje. Cilj je 1. mjesto i da vrate titule u Zenicu. Biće dosta prilika, jer ima dosta utakmica u ovoj sezoni. Očekuje sigurnu pobjedu u subotu.

 

Mlada, domaća, košarkašica Čelika, Anida Ćorović osjetila je slast pobjede na parketu u nedjelju protiv Play offa, jer joj je trener Hamzić dao priliku da nastupi u posljednjim minutama utakmice. Za ukazano povjerenje zahvaljuje treneru Hamziću i očekuje veću minutažu u domaćoj bh ligi. Očekuje pobjedu u subotu, te poziva navijače da ih podrže u u realizaciji ciljeva, a to je 1. mjesto u ligi.

 

Već smo objavili da u ovoj sezoni 2013/2014, ekipa KŽK Čelik će nastupati na tri kolosijeka i to:U Međunarodnoj ženskoj regionalnoj košarkaškoj ligi (MŽRKL), domaćem prvenstvu i KUP-u BiH. Već u mjesecu novembru 2013.godine ekipa ima na rasporedu 6 utakmica i to 4 utakmice u domaćem prvenstvu i dvije u MŽRKL. Kao što smo napred naveli, utakmica Čelik – Sloboda je zakazana za subotu 02.novembra 2013.god. u 18 sati u gradskoj Areni u Zenici.  ULAZ JE SLOBODAN ZA SVE GLEDAOCE!

 

E.Imamović za Zenicablog

+ foto sa pressa