19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 16 Oktobar 2013 23:59

Arena: Čelik-Zrinjski 18.10. 19h

Nakon zasluženog  odmora povodom Kurban Bajrama, rukometaši ,,Čelika'' su juče nastavili pripreme za naredno prvenstveno,  peto kolo Premijer lige BiH. Poslije teškog gostovanja  i  sigurne i sjajne pobjede (32:26) protiv RK "Goražde'' u prethodnom vikendu, u petak 18. oktobra u Gradskoj areni Zenica ,,Čelik'' dočekuje solidnu ekipu HRK ,,Zrinjski'' iz Mostara.

 

Raspoloženje u ekipi nakon pobjede protiv ,,Goražda'' je dobro. Za pet kola u ovom prvenstvu mi nemamo ni jednog poraza i  u petak očekujemo novu pobjedu i protiv uvijek neugodnog HRK ,,Zrinjskog''. Forma naše ekipe nakon kasnijeg početka priprema ide uzlaznom linjom, igramo sve bolje i bolje i sigurno je  da ćemo uz ozbiljnu i odgovornu igru ,,pregaziti'' i našeg sljedećeg rivala ,,Zrinjskog'' i uknjižiri tri nova boda – izjavio je prof. Seldin Rizvanović, trener I ekipe i šef omladinskog ,,pogona'' RK  ,,Čelika''.

           

Kapiten ,,Čelika'' Aldin Begagić dodaje:

- Naša borbenost i pored stanovitih finansijskih problema u klubu – nije upitna. Siguran sam da ćemo ponovo i u ovom kolu biti najborbenija ekipa u Ligi, te da ćemo ostaviti srce na parketu u borbi za nove bodove. Zenička sportska publika je uvijek znala cijeniti i podržati borbenost i požrtvovanost, prije svega naših ,,Zmajeva'', koji idu u Brazil, ali pozivamo ih da dodju u Gradsku areni u bodre nas, jer, vjerujte da i mi trošimo posljednje atome snaga do pobjede i na svakoj utakmici prolijemo ,,tone'' znoja – kjaže  Begagić.

Zato – dodjite u Arenu i bodrite nas na našem pobjedničkom hodu u Premijer ligi BiH!

           

U petak, 18. oktobra u Gradskoj areni Zenica  održava se novi ,,sportski rukometni rat''! Rukometni klub ,,Čelik'', do sada neporažena ekipa u Premijer ligi BiH,   u borbi da održi vodeću poziciu na tabeli u Premijer ligi BiH u šestom  kolu dočekuje uvijek neugodnu ekipu ,,Zrinjskog'' iz Mostara. Aldin Begagić, Davor Kadić, Edo Martić, Mirza Dervenčić, Milan Duvnjak, Mirza Hurem, Dragan Starčević, Edvin Begović  i drugovi u petak biju ljudi boj!

Dođite u Gradsku arenu! Utakmica Čelik – Zrinjski  igra se u petak u 19 sati! SVI STE POZVANI!

Medijski pokrovitelj susreta je ZENICABLOG!