28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 29 Septembar 2013 19:01

Foto: Play off pobjednik turnira

Košarkašice Play off-a pobjednice su Četvrtog međunarodnog memorijalnog turnira "Amna Fazlić" koji je odigran proteklog vikenda u Gradskoj areni u Zenici.  Sarajevske košarkašice su u finalu sa 93:92  savladale domaću ekipu Čelika.  

 

Rezultat: ŽKK “PLAY OFF” - KŽK “ČELIK” 93:92 (23:27), (29:19), (22:25), (18:22);


KLIKNI DA VIDIŠ FOTO GALERIJU

 

Turnir je igran u zeničkoj gradskoj Areni u spomen na jednu od najvećih nada bosanskohercegovačke košarke, juniorsku reprezentativku i našu sugrađanku Amnu Fazlić koja je tragično izgubila život 2010. godine. Učesnici turnira su bili: “Grosuplje” (Slovenija), “Medveščak” Zagreb (Hrvatska), “Play off” (Sarajevo) i “Čelik” Zenica.

 

Sastav ekipe KŽK Čelik: Sedina Halimić 5, Marina Džinić 9, Zvjezdana Gagić 34, Nedžla Kovačević , Amila Hundur DNP, Mia Hajder DNP, Aida Kalušić 22, Maida Rahmanović 6, Sedina Pašić DNP, Irma Rahmanović 11, Aldijana Iriškić 5, Almina Ćehajić DNP, Berina Hebib DNP, Anida Ćorović DNP. (Trener Almir Hamzić, pom. trener Armin Smajlović);

Najefikasnije kod Čelika: Zvjezdana Gagić (34), Aida Kalušić (22), Irma Rahmanović (11) poena, dok su kod ekipe Play offa najefikasnije bile: Corin Adams (27), Amra Đapo (19), Monet Johnson (17) i Teisha King(16).

 

Pred oko 350 gledalaca utakmicu su sudili Ernad Karović, Armin Avdić i Damir Pripoljac (svi iz Zenice). Delegat je bio Zoran Marković iz Zenice.


Košarkašice Čelika su na početku utakmice imale prednost +12 poena, ali su gošće do kraja prve četvrtine preokrenule rezultat na 23:27. Drugu četvrtinu domaće dobijaju sa 29:19 i na poluvrijeme se ide pri rezultatu 52:46 za Čelik. U drugom poluvremenu snage su bile izjednačene i igralo se koš za koš. U finišu utakmice, na 20-ak sekundi prije kraja, gošće postižu 2 poena + 1 poen iz dodatnog slobodnog bacanja i tako prelaze u vođstvo 92:93, što se pokazalo da je to konačan rezultat. Naime domaće košarkašice nisu uspjele postići   poene u zadnjem napadu od 20 sekundi. Domaćim košarkašicama, nažalost, nije bila dovoljna odlična igra nezadržive Zvjezdane Gagić sa svoja 34 poena i šut za 3 poena od 62,5% (5 od 8 pokušaja). Za pobjedu, u posljednjim sekundama ovog finala, promašila je Aida Kalušić. Više sreće u triler završnici imale su sarajevske košarkašice i tako su osvojile 4. Međunarodni memorijalni turnir "Amna Fazlić".

 

Počasna gošća memorijala bila je reprezentativka bivše SFRJ, a kasnije i Bosne Hercegovine, legendarna Razija-Raza Mujanović, koja je košarkašicama Čelika uručila medalje za osvojeno drugo mjesto na turniru, a košarkašicama Play-off iz Sarajeva uručila medalje i pehar za osvojeno prvo mjesto.

 Priznanje za igru, koja najviše podsječa na igru bivše košarkašice Čelika i bh. reprezentativke, Amne Fazlić, dobila je košarkašica Medveščaka Ana-Marija Begić.

 Treće mjesto na turniru osvojila je ekipa Medveščaka iz Zagreba, koja je u utakmici za treće mjesto visoko porazila slovenačku ekipu Grosuplje rezultatom 89:49.

 

E. Imamović za Zenicablog

KLIKNI DA VIDIŠ FOTO GALERIJU