28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 27 Septembar 2013 00:43

Mostovi prijateljstva u Doboj-Jugu

Asocijacija Mostovi Prijateljstva večeras (četvrtak-26.09), je gostovala u općini Doboj-Jug i predstavila se sa svoja dva programa-manifestacije. Prvi program je bio Izložba fotografija novinske agencije Anadolija "20 godina od dolaska Turske vojne misije u BiH", koju je svečano otvorio direktor novinske agencije Anadolija za Balkan Omer Cetres.

 

Direktor Omer Cetres je prisutnim rekao da je novinska agencija željela na ovaj način obilježiti jubilej od 20 godina prisustva Turske vojne misije u BiH, i zbog toga mu je izrazito drago što ova izložba fotografija je organizovana već u nekoliko gradova u BiH, kao i večeras u općini Doboj-Jug, i da će zahvaljujući Mostovima Prijateljstva fotografije na kojima je prikazana velika pozitivna aktivnost Turske armije  u BiH.

 

Drugi program koji je počeo u 19:00 sati u Domu kulture Matuzići je bio muzički manifestacija pod nazivom "Tursko-bosanska noć muzike u Doboj-Jugu. Učešće je uzelo  preko 50 učesnika koji su se predstaviti sa zanimljivim spletom turske muzike i narodnih igara i bosanskih igara i sevdalinki. Ansambl Bosnia Folk, KUD Plamen-Zenica, Nermin Handžić,Aiša Zaimović,Omer Kadrić,Amel Kobić,Hannah Šehić su se prisutnim predstavili svojim muzičkim umijećem i talentom i pobrali su velike aplauze prisutnih građana.

 

Čast nam je što je na našem predstavljanju kroz navedene dvije manifestacije u općini Doboj-Jug su bili prisutni direktor novinske agencije Anadolija Omer Cetres, turski muftija i savjetnik za vjere Turske ambasade Hasan Atli, zamjenik gradonačelnika općine Sindžan-Ankara, načelnica općine Doboj-Jug Jasminka Begić, kapetan Turske armije Engin Alp, glavni imam medžlisa Doboj i mnogi drugi.

 

Mostovi Prijateljstva su na svojevrsnoj turneji po gradovima i općinama širom BiH, i do sada smo se predstavili sa svojim programima u Zenici,Visokom,Varešu,Doboj-Jugu..Već u mjesecu oktobru nastavljamo svoj put po općinama u BiH, gradeći i jačajući nove mostove prijateljstva, jer smo mi Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica..

 

Press služba Mostova Prijateljstva

1236654 532970813438534 1047994754 n