26 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 19 Avgust 2013 23:22

Foto:Počele pripreme OKK Čelik

Večeras je u gradskoj Areni Zenica održana prozivka i prvi trening košarkaša OKK Čelik pred novu košarkašku sezonu 2013/2014 u A-1 ligi. Šefu stručnog štaba, Nedžadu Hodžiću, i njegovom pomoćniku Ahmedu Muminoviću večeras se odazvalo 13 košarkaša i to: Arnaut Kenan, Durmić Esnaf, Britvar Stefan, Begagić Mirza (brat Dine Begagića), Spahić Ermin, Pezer Adem, Begagić Dino, Avdibegović Armin (za sada je sa OKK), Genjac Haris, Mujić Muhamed, Dizdar Amer (iz Bosne), Sarajlić Adi (iz Tuzle), Jezildžić Kornelije (Busovača). Opravdano kasni na početak priprema Anđelić Nebojša. Čeka se Alić Dino, koji je nastupao za KK Nets iz Zenice.

 

Trener Hodžić ističe petoricu mlađih igrača, koji bi mogli dati odlične igre i "eksplodirati" u narednoj sezoni, a to su: Arnaut, Durmić, Britvar, Spahić i Begagić Mirza. Čelikov cilj u narednoj sezoni je da obezbjedi bolji plasman od šestog mjesta iz prošle sezone, tj mjesto koje vodi u play off. Na početku treninga košarkašima se obratio i predsjednik Skupštine kluba, Ekrem Filipović i zaželio im uspješne pripreme i dobre rezultate u narednoj sezoni.

 

Obzirom na još lošiju finansijsku situaciju od prošle sezone, opredjeljenje u klubu je da se okrenu vlastitim snagama koju čine, uglavnom, juniori i kadeti ovog kluba. te mlađi igrači iz ZE-DO kantona, te košarkaši iz drugih sredina sa malim zahtjevima. Ovaj kurs koji je zauzela nova uprava je ohrabrenje, da bi za nekoliko sezona mogli imati jedan respektabilan tim sastavljen od domaćih igrača. Još ako društvena zajednica prepozna ova nastojanja, onda smo sigurni da slijedi lijepa budućnost košarci u Zenici.

Zaželimo dobre pripreme i uspješnu narednu sezonu košarkašima OKK Čelik.

 

E. Imamović za Zenicablog

+ foto sa početka priprema OKK Čelik

 
okkcpp4okkcpp3