19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 26 Juli 2013 13:03

Jagodić očekuje podršku

U prostorijama press salona stadiona "Bilino polje", danas je održana je konferencija za medije. Povod za press je početak nogometne BH Telekom Premijer lige BiH, sezona 2013/2014 i derbi utakmica prvog kola, koja se igra u Zenici, između NK Čelik i FK Borac iz Banja Luke. Da ponovimo, ova utakmica se igra u subotu, 27.07.2013. god. u 21 sat na stadionu Bilino polje pod svjetlošću reflektora. Prisutnim novinarima obratili su se: Vlado Jagodić, šef stručnog štaba NK Čelik i Kenan Horić, kapiten NK Čelik.


 Čelikov strateg, gospodin Vlado Jagodić, je kazao da je izuzetno zadovoljan pripremama Čelika u proteklom periodu. Donosimo, ukratko, najvažnije dijelove iz izlaganja gdina Jagodića:

-na pripremama odrađeno sve po planu.

-danas 41. trening od kraja prošlog prvenstva.

-odigrano je sedam kontrolnih utakmica, na kojima su sagledane mogučnosti pojačanja i mladih igrača.

-na okupu je, gotovo, sav igrački kadar iz prošle sezone uz tri osvježenja (Sead Jakupović, Renato Gojković i Haris Ribić), što je najjači Čelikov adut za narednu sezonu. Ekipi su priključeni i Čelikovi juniori Namir Alispahić, Vladimir Grahovac i neki još ranije, kao što je poznato.

-nada se rušenju neugodne tradicije u susretima sa Borcem, a time ne umanjuje kvalitet Borca.

-očekuje dosta navijača na utakmici, jer je podrška, itekako, potrebna.

-u vezi zdravstvenog stanja izjavljuje da će nastupiti samo 100 % spremni igrači. Lakičević neće biti u kombinaciji za sastav, Barać ima 50:50 šansi za sutrašnju utakmicu, a odlučit će današnji trening. Horić je spreman za nastup i njegova povreda je prošlost.

-cilj je dobro otvoriti prvenstvo u prva dva kola  u kojima je Čelik domaćin (Borac, Olimpic).

-Borac će igrati rasterečeno, a takva igra zna biti neugodna.

-najavljuje da će napraviti bolji rezultat od prošle sezone.

-adut za ovu najavu je to da je zadržan, gotovo, kompletan tim iz prošle sezone, a nedostaju, jedino, Stefan Maletić-otišao u njemački klub i Anid Travančić-otišao svojom voljom.

-za sastav ima dvije dileme: stoper i centralni vezni.

-u vezi Pršeša, koji je bio ovih dana na probi kao centralni vezni igrač, Jagodić izjavljuje da je to bio samo  pokušaj i  da nije zadovoljio, te da, "to nije to," što očekuju i to će mu biti i saopšteno nakon današnjeg treninga.

-i dalje se traži kvalitetan centralni vezni igrač.

 

Čelikov kapiten Kenan Horić je izjavio:

-Pripreme su uspješno završene. Atmosfera koja vlada u ekipi, zaista, je odlična i to je naš najjači adut u narednom prvenstvu. Imamo uigran tim. Želimo srušiti neugodnu tradiciju u susretima sa Borcem. Što se tiče moje povrede, ona je prošlost i spreman sam za nastup protiv Borca. Uz ovakav rad, podršku uprave, navijača, siguran sam da Čelik u ovoj sezoni može ispuniti očekivanja i biti bolji nego prošle sezone-.

 

E. Imamović za Zenicablog

 

+ foto sa pressa