28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 11 Juli 2013 21:49

I Tuka izborio finale EP-a

Nakon Dejana Mileusnića i Amel Tuka izborio finale Evropskog prvenstva - Naš atletičar Amel Tuka plasirao se u finale Evropskog prvenstva do 23 godine u Tampereu(Finska) u disciplini do 23.godine. Amel Tuka je nastupio u posljednjoj, trećoj kvalifikacionoj grupi gdje je osvojio drugo mjesto koje mu je zagarantovalo nastup u finalu u moramo istaći nevjerovatno jakoj konkurenciji.

 

Tuka je u konkurenciji 27 atletičara u kvalifikacijama zauzeo 13.poziciju, ali zahvaljujući drugoj poziciju u svojoj polufinalnoj utrci našao je svoje mjesto u finalu. Rezultat Amelove utrke je bio 1:49.41, ali sigurni smo da će sutra u mnogo bržoj utrci dati svoj maksimum i oboriti državni rekord. 

 

Danas nešto ranije, Dejan Mileusnić je sa četvrtim rezultatom kvalifikacija izborio finale u bacanju koplja, što znači da će se dvojica naših atletičara sutra boriti za medalje. Finale utrke na 800m je sutra u 18:40, dok je finale u bacanju koplja na rasporedu od 20:20. Prije Amela i Dejana na borilište će i Haris Selimović koji će nastupiti u kvalifikacijama skoka u vis. 

 

A.M. Olimpijci iz Bosne i Hercegovine