19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 05 Juli 2013 04:24

Čelik sutra putuje na Zlatibor

Od 22.juna do 04.jula 2013. godine trajala je, prema planu, prva faza priprema nogometaša zeničkog Premijerligaša, Čelika za narednu sezonu. jučerašnji  trening je bio zadnji u prvoj fazi priprema. Treninzi su se odvijali, dva puta dnevno, na stadionu Kamberovića polje. U prvom dijelu prve faze priprema, treninge su vodili pomoćnici i saradnici šefa stručnog štaba (Amir Japaur, Nizah Hukić, Nijaz Hrustanović i Dario Zrnić-fizioterapeut). ŠSŠ Vlado Jagodić, je u tom periodu bio na Mediteranskim igrama u Mersinu (Turska) sa mediteranskom selekcijom BiH (osvojeno peto mjesto na Mediteranu). Po povratku iz Turske, treninge je vodio ŠSŠ, Vlado Jagodić.

 

Danas (petak) je slobodan dan, a ekipa u subotu ujutro, u 8 sati ispred stadiona Bilino polje, odlazi na Zlatibor (Srbija) gdje će odraditi drugu fazu priprema. Na Zlatiboru se ostaje do 17.jula i u planu su četiri prijateljske utakmice i to Vardar iz Skoplja, Zlatiborac i Rad iz Beograda i najvjerovatnije Radnički iz Kragujevca. Prva utakmica, sa skopskim Vardarom, na rasporedu je, već, u nedjelju 07. jula.

 

Da napomenemo, Jagodić je ranije najavio kako će se pripremama Čelika na Zlatiboru priključiti upravo centralni vezni igrač, kapiten mlade reprezentacije svoje države, držeći u tajnosti o kojem igraču se radi. Sašu Kajkuta, Vlado Jagodić očekuje među 23 putnika, koji će se naći u autobusu za Zlatibor. U vezi Anida Travančića, koji se bez dozvole iz NK Čelik pojavio na pripremama sa Crvenom zvezdom, Jagodić kaže: "On je suspendovan zbog neprofesionalnog odnosa prema Čeliku i za mene je on završena priča". Prenosimo dijelove izjave Vlade Jagodića sa portala sportzdk.ba: " Nakon ove prve faze moram da istaknem veliko zadovoljstvo urađenim. Ovaj dio je odrađen maestralno, i sada nam predstoji rad. Na Zlatiboru ćemo imati sjajne uslove za to. Nema dileme, zaista je sve onako kako smo dogovorili. Uprava lavovski radi svoj dio posla, igrači rade maksimalno profesionalno, atmosfera u ekipi je na jednom visokom nivou, za poželjeti i samo iz ovakvog stanje može se doći do vrhunskog rezultata".

 

Na pitanje, da li to znači da ovaj Čelik ima kapacitet za vrhunski domet, trener „crveno – crnih“, za isti portal  odgovara: "Da! To je to, mi imamo tim, zadržali smo kompletnu ekipu koja je prošle sezone bila na okupu i igrala odlično i postizala dobre rezultate. I ova interna utakmica je pokazala koliko znači ta uigranost, kompaktnost, vidjeli ste da je protok lopte izuzetno brz… Ali na tome još moramo raditi , nama ne treba puno uigravanja i to je naš najveći dobitak. Najveće Čelikovo pojačanje i prednost u odnosu na ostale ekipe je, što smo ostali na okupu. Istovremeno doveli smo mladog reprezentativca Seada Jakupovića da pojača konkurenciju na štoperskoj poziciji još nam ostaje da dovedemo centralnog veznog igrača. Nadao sam se Samiru Bekriću koji je dao čvrsto obećanje da će doći ako ne nađe inostrani angažman, ali momak je dobio dobar ugovor vani i sada nam ostaje da nađemo novog veznjaka. Ima takvih što nama odgovaraju i mislim da ćemo dobiti dobrog igrača".

 

E. Imamović za Zenicablog