28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 30 Juni 2013 22:14

Čelik poražen od Barcelone

Mladi rukometaši iz RK Čelik iz Zenice završili su nastup na"Granollers Cupu 2013" u španskoj Kataloniji.  Kako nam je javio iz Barcelone član Upravnog odbora RK Čelik, Haris Baručija, pionirska selekcija RK Čelik poražena je danas u osmini finala „Gronollers Cupa 2013“ od vršnjaka slavnog španskog kluba FC Barcelona, rezultatom 11:32. Čelikovi pioniri osvojili su 3. mjesto u grupi „A“ sa omjerom od 3 pobjede i 2 poraza. 

 

Čelikovi juniori takmičenje na završili na trećem mjestu "A" grupe sa 3 pobjede i 2 poraza. U utakmici za plasman u osminu finala Čelikovi juniori su poraženi od ekipe Madrida  sa 13:17. Mladi rukometaši Čelika ostavili su dobar utisak u Kataloniji (Španija). Više informacija očekujemo narednih dana od trenera  Zdenka Antovića, Seldina Rizvanovića i Šaćira Delića..

 

Kao što smo ranije objavili, mladi rukometaši zeničkog Čelika (pioniri i juniori) učestvovali su, od 25. juna do 2. jula 2013. godine, na najvećem svjetskom turniru u rukometu za mlade ,,Granollers Cop 2013.''. Na ovom prestižnom turniru učestvovalo je čak 255 ekipa iz 35 država svijeta! U Španiju je ukupno otputovalo 28 mladih ,,Čelikovih nada'', te vođstvo ekipe: Zdenko Antović, šef stručnog štaba ,,Čelika'', Seldin Rizvanović, šef omladinskog pogona , trener Šaćir Delić i član Upravnog odbora ,,Čelika'' Haris Baručija.

 

Evo izjave predsjednika Rukometnog kluba, gospodina Paneta Škrbića pred put omladinaca u Španiju:

"Ne samo juniori i pioniri, nego i prva ekipa ,,Čelika'', koja bilježi fantastične sportske rezultate, najbolje u 63 godine postojanja Kluba (šampioni smo Premijer lige BiH ove godine), u posljednje tri godine, koliko se nalazi na čelu ova Uprava ,,Čelika''– ni seniorska ekipa takođe nije makla nigdje van granica BiH. Bili smo preokupirani stvaranjem stabilne i jake prve ekipe i jurili smo rezultat. Sada nam predstoji i otvaranje Kluba prema inostranstvu. Dobro je da naši pioniri i juniori prvi ,,izlaze'' van granica BiH, koji takođe u posljednje dvije godine, otkako je na čelu omladinskog pogona prof. Seldin Rizvanović, dobro radi"

 

E. Imamović za Zenicablog