25 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 20 Juni 2013 22:48

Foto: Prozivka u NK Čelik

U prostorijama press salona stadiona "Bilino polje", danas u 18 sati održana je konferencija za medije. Povod za press je početak priprema za prvenstvo nogometne BH Telekom Premijer lige BiH, sezona 2013/2014.  Prisutnim novinarima obratili su se: Amir Japaur, pomoćni trener u Čeliku, Senad Sarajlić, predsjednik NK Čelik i Alija Porča, direktor NK Čelik.

 

U odsustvu šefa stručnog štaba Vlade Jagodića, koji se nalazi na Mediteranskim igrama u Turskoj, prozivku je izvršio njegov prvi saradnik, Amir Japaur. On je istakao, da je za petak zakazan ljekarski pregled za igrače, a 22. juna prvi trening. Pripreme se rade u tri faze. U prvoj fazi radit će se na Kamberovića polju dva puta dnevno, u drugoj fazi 6. jula ide se na planinu, vjerovatno na Zlatibor gdje se ostaje do 17. jula, te treća završna faza u Zenici gdje će se odigrati dvije kontrolne utakmice. Na Zlatiboru bi trebala biti četiri meča. "Možemo obećati da ćemo biti bolji naredne sezone i izboriti Europu", izjavio je Japaur.

 

prozivkankc131

 

Današnjoj prozivci su prisustvovali: Adi Adilović, Adis Nurković, Salih Hinović, Aid Vehabović, Belmin Ćurić (golmani), Darko Mišić, Harun Huseinspahić, Slobodan Lakičević, Dženan Bureković, Emir Jusić, Vedad Jaganjac, Kenan Horić, Armin Duvnjak, Semir Bajraktarević, Alen Dedić, Vlado Grahovac, Marko Nestorović, Duško Stajić i Namir Alispahić.

Sa današnje prozivke su izostali: Anid Travančić – neopravdano, Stipe Barać uz saglasnost kluba, Marin Popović koji je na Mediteranskim igrama, te Saša Kajkut i Jasmin Mešanović kojima su istekli ugovori i sa kojima se pregovora oko nastavka saradnje. U vezi Travančića, koji je pod ugovorom i koji je bez znanja i dozvole kluba otišao na pripreme Crvene Zvezde iz Beograda, rečeno je da neće moći ostvariti nikakav aranžman bez dozvole NK Čelik i koji će mu dozvoliti odlazak samo ako budu zadovoljni ponudom.

 

Igračima se potom obratio Senad Sarajlić, predsjednik NK Čelik. Između ostalog je izjavio:

"U odnosu na igrački kadar koji je završio proteklu sezonu, jedino je izvjesno da je bivši igrač Čelika Stefan Maletić otišao u Njemačku. Ovo što je uradio Anid Travančić koji je bez dopuštenja kluba otišao na pripreme drugog kluba je neodgovorno i nedopustivo. Vi koji ste prošle sezone odigrali odlično i koji ste ovdje, znači da zaslužujete dres Čelika. Vi ste nama najveća pojačanja, a ove igrače koje planiramo dovesti, oni će samo popuniti mjesta koja nam nedostaju u ekipi", poručio je Sarajlić. On je dodao, kako Čelik u narednoj sezoni ima cilj ostvariti još bolji rezultat nego u protekloj, kada je osvojio 4. mjesto. "Naš cilj je izlazak u Evropu, pa zašto ne kazati i titula prvaka BiH", kaže Sarajlić, istakavši kako će Čelik ugovorne obaveze prema igračima ispuniti do odlaska na pripreme, kao i premije za prošlosezonske uspjehe.

Sarajlić je napomenuo da je i sa  "Emirom Jusićem dogovoreno 99 posto stvari i on će ostati igrač Čelika. I Marko Nestorović je bez ugovora ali vjerujemo u dugovor sa ovim igračem. Jasmin Mešanović i Saša Kajkut ako ne budu imali ekstra dobar inostrani angžaman priključit će se pripremama Čelika", kazao je predsjednik Čelika, Senad Sarajlić.

Direktor Čelika, Alija Porča, na današnjoj prozivci je izjavio, da će se pojačanja u klub dovoditi ciljano:

"Kada je u pitanju Kajkut, s njim smo u kontaktu svakodnevno. On iščekuje neku ponudi koja bi njega zadovoljila, neće po svaku cijenu otići. Očekujemo ga u Zenici u subotu, eventualno u nedjelju. Mešanović također ima određenih ponuda. Mi ćemo sačekati da vidimo šta će se tu desiti, ako bude sreće za njega da ode, neka mu je sretno, ako ne, ovdje je svakako dobrodošao", rekao je Porča, te je još dodao:

"Mi smo u sada u mnogo boljoj poziciji u odnosu na prethodne sezone. Prošle godine smo imali sedam igrača, a sada je večina onih koji su iznijeli teret tu. Tako da, u zavisnosti šta će se desiti sa ovim igračima poput Kajkuta i Mešanovića, dovodit ćemo ciljano pojačanja. Nama po našoj procjeni nedostaje jedan igrač u veznom redu, odlaskom Maletića i jedan stoper. Šef se vraća krajem mjeseca, pa ćemo zajedničkim radom ocijeniti, koji su igrači za nas najprihvatljiviji, ne samo radom na terenu već kvalitetom i van terena", dodao je Porča.

 

E. Imamović za Zenicablog